h

Nieuws van de afdeling

'DE ONDERSTE STEEN BOVEN'!

21 november 2021

Woonprotesten blijven nodig!

Foto: EG

In groten getale waren demonstranten van diverse politieke stromingen zondag  21 november naar Utrecht gekomen om op het Jaarbeursplein hun afkeer te laten blijken van de huidige woonproblemen.
Huizenprijzen gaan door het dak. Makelaars, speculanten, investeerders en ordinaire huisjesmelkers graaien naar hartelust kapitalen binnen, terwijl vele woningzoekenden met een “smalle beurs” het nakijken hebben. De markt, het paradepaardje van al die asociale neoliberale partijen, doet haar verderfelijke werk.

Foto: EG
Ook in Utrecht is hierdoor de nood hoog. In het centrum verrijzen enorme luxe woontorens, terwijl daarnaast sociale huurwoningen tegen de vlakte moeten. De gemiddelde wachttijd voor een betaalbare woning in Utrecht is inmiddels 11 jaar…..
Foto: EG
Vandaar de terechte boosheid die ook op deze demonstratie weer naar voren kwam. Tig jaar neoliberaal beleid van de VVD en met haar meeheulende partijen heeft de woningsituatie opgeleverd, zoals we die vandaag de dag kennen. VVD hotemetoot Stef Blok heeft er als minister van Volkshuisvesting persoonlijk voor gezorgd dat dat ministerie werd ontmanteld en dat de volkshuisvesting voor de marktleeuwen werd gegooid – en werd verscheurd.
Foto: EG
Vooralsnog blijven ze in Den Haag gewoon doof en lijkt men zich daar geen ruk aan te trekken van deze woonprotest estafette. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en in tal van andere steden is men de afgelopen weken te hoop gelopen tegen dit ongelooflijke asociale beleid.
En de protestacties gaan door. Binnenkort in Groningen, een omgeving waar de neoliberale politici nog véél meer vuile handen hebben gemaakt en waar de mensen door de Haagse politiek op allerlei mogelijke manieren een ongelooflijke aardbevingsloer wordt gedraaid.
Foto: EG
Het is afwachten of deze relatief brave protestacties resultaat zullen hebben. Of dat er uiteindelijk gekozen moet worden voor andere - en grotere vormen van verzet….Lees verder
8 november 2021

Waarom SP Nieuwegein nu niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op maandag 8 november heeft de ledenvergadering van de SP afdeling Nieuwegein besloten om niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Lees verder
1 november 2021

MITROS ZET BEWONERS IN DE KOU….

Foto: EG

“Ze laten niets wat van zich horen”.  “Je wordt nooit door ze teruggebeld”. “Ze zijn altijd in vergadering”. “Ze zijn onbereikbaar”.
Ze, dat is dan Mitros, de grote woningbouwcorporatie in Midden Nederland. En die in Nieuwegein bij veel bewoners van hun huurwoningen allang niet meer lekker “in de markt ligt”.

Lees verder
18 oktober 2021

De woonopstand in Rotterdam

Foto: SP

Zondag 17 oktober j.l. vond in Rotterdam de tweede grote demonstratie plaats tegen de waanzinnige situatie mbt huisvesting. Fatsoenlijke, zelfstandige en vooral betaalbare huisvesting,  die voor velen zo goed als  onmogelijk is geworden. Behalve voor mensen met een dikke bankrekening of met ouders die wel een tonnetje kunnen missen.

Lees verder
6 oktober 2021

17 oktober: woonopstand!

Foto: woonopstand

Op 17 oktober a.s. maakt een brede coalitie een vuist tegen de alsmaar voortdurende wooncrisis. Steeds meer mensen worden door deze crisis direct getroffen: jong, oud, huurders, kopers. De hoogste tijd voor een radicaal ander woonbeleid.

Lees verder
5 oktober 2021

Succesvolle avond met Jasper van Dijk

Maandagavond 4 oktober j.l. bracht SP Tweede Kamerlid Jasper van Dijk een bezoek aan onze  Nieuwegeinse SP afdeling. Nieuwegein is niet helemaal onbekend terrein voor hem, want van Dijk is geboren in Jutphaas.

Lees verder

Pagina's

U bent hier