h

Nieuws van de afdeling

'DE ONDERSTE STEEN BOVEN'!

24 september 2020

Op naar de verkiezingen!

Foto: SP

Ter voorbereiding op de komende Tweede Kamerverkiezingen heeft de  ledenvergadering van SP Nieuwegein zich 23 september j.l. beziggehouden met het eerste concept van het SP verkiezingsprogramma en de concept kandidatenlijst.

Lees verder
16 september 2020

Bewonerscollectief Aardwarmte Nieuwegein vraagt aandacht voor petitie

Het Bewonerscollectief Aardwarmte Nieuwegein (BAN) is erg bezorgd over de voorgenomen proefboringen voor aardwarmte in Nieuwegein. In aanloop naar een raadsbesluit einde van dit jaar, is een petitie gestart om deze boringen tegen te gaan. Op dit moment bestaan er nog veel te veel onduidelijkheden over de risico's. Het bewonerscollectief eist de juiste waarborgen voordat overgegaan wordt over deze experimenten.

Lees verder
15 september 2020

Stichting leergeld wil meer kinderen in achterstandsituaties bereiken

Foto: SP
Stichting Leergeld Nieuwegein wil graag nog meer kinderen bereiken. Van de 1200 kinderen die in Nieuwegein in achterstandssituties leven, zijn er ongeveer zo'n 500 niet in beeld bij Leergeld. Dat stelt Piet de Graaf, voorzitter van Leergeld Nieuwegein. Om deze reden wordt extra aandacht gegeven aan de regelingen waar deze kinderen gebruik van kunnen maken. Lees verder om te zien wat er allemaal mogelijk is! Lees verder
17 juli 2020

5 September: Kom in actie voor de zorg!

Foto: SP

Het is tijd voor actie. Actie voor de zorg. Want onze zorgverleners verdienen meer dan alleen applaus. De coronacrisis heeft nog eens onderstreept hoe belangrijk goede zorg is.
Ook zijn er de  komende tijd veel meer mensen nodig die in de zorg
willen werken zodat goede zorg voor iedereen gegarandeerd kan blijven en de werkdruk omlaag kan. Zorgverleners verdienen meer waardering: een beter salaris en meer zeggenschap over hun werk.

Lees verder
14 juli 2020

Mitros zwicht voor protest tegen huurverhogingen

Foto: SP

Deze week werd bekend dat Mitros gezwicht is voor het protest tegen de huurverhogingen van bewoners op het Nijpelsplantsoen. Er werden honderden handtekeningen opgehaald en SP hield een enquete waaruit bleek dat eigenlijk de meeste bewoners de jaarlijkse huurverhogingen afkeurden.

Lees verder
10 juli 2020

Bewoners Apolloburg melden ernstige vervuiling

Afgelopen week heeft de SP een bezoekje gebracht aan het flatcomplex aan de Apolloburg. Aanleiding waren klachten over toenemende overlast door vervuiling.

Lees verder

Pagina's

U bent hier