h

Nieuws uit 2019

23 december 2019

Verzet loont: supermarkt vertrekt

Foto: SP

De LIDL supermarkt vertrekt van het winkelcentrum Kauwenhof naar een pand aan de Buizerdlaan, aldus een bericht in de Nieuwsbrief van het wijkplatform Doorslag (december 2019).

Lees verder
14 december 2019

SP congres in Nieuwegein

Foto: SP

De SP congresseerde zaterdag 14 december 2019 in het NBC in ons Nieuwegein, waar zo’n 1000 strijdvaardige SPleden uit het hele land bij elkaar kwamen.

Lees verder
4 oktober 2019

SP stelt vragen over verdwijnen AED in gymzaal voor hartpatiënten

Foto: SP

Recentelijk werd de SP geïnformeerd over het verdwijnen van een AED uit gymzaal de Driemaster op de Dintherseschans. Deze gymzaal wordt regelmatig gehuurd door een groep inwoners met een hartaandoening die door fysiotherapeuten van het Anthonius Ziekenhuis begeleid worden om te sporten. De inwoners betalen zelf de huur van de sportaccommodatie. Toen enige weken geleden de AED verdwenen bleek, werd er geïnformeerd bij de gemeente. Wethouder Kuiper (CDA) is naar zeggen wezen volleyballen met de inwoners aldaar, maar heeft ook aangegeven dat er geen nieuwe AED wordt geplaatst. Op de website van de gemeente staat inmiddels ook dat er geen AED aanwezig is. De SP stelt vandaag hierover een aantal  schriftelijke vragen.

Lees verder
18 september 2019

SP NIEUWEGEIN ROEPT OP BEZWAAR TE MAKEN TEGEN ANNEXATIE GROENSTROOK

Foto: SP

In de voortdurende strijd om behoud van de groenstrook op de Morsebaan roept de SP in Nieuwegein op om zoveel mogelijk bezwaren in te dienen tegen de vergunning voor ingebruikname van de grond. Deze vergunning is openbaar gemaakt met de mogelijkheid om zienswijzen bekend te maken. De SP zelf bijt het spits af door het eerste bezwaar in te dienen.

Lees verder
5 september 2019

SP stelt vragen over dreigende sluiting van Rijtuigenhuis

Foto: SP

Deze week stelt de SP schriftelijke vragen over de dreigende sluiting van het Rijtuigenhuis in Batau Zuid. Dit project dat al een aantal jaren draait biedt kansen aan mensen in de buurt om zichzelf te ontwikkelen. In de afgelopen periode waren er goede resultaten te zien op het gebied van eenzaamheidsbestrijding, verbetering van de zelfredzaamheid, gezondheidsbevordering, werkgelegenheid,  enzovoorts. Vanaf 1 januari 2020 zal het huis waarschijnlijk sluiten of de bewoners zouden zelf de kosten van het pand moeten opbrengen. Aangezien dat zo'n 15.000 euro kost per jaar, is dat voor de bewoners een brug te ver.

Lees verder

Pagina's

U bent hier