h

Nieuws uit 2014

19 december 2014

SP in het college: Sociaal armoedebeleid unaniem door raad aangenomen

Voorafgaand aan het reces was er op donderdag 18 december de laatste vergadering van de raad van dit jaar. Daarbij werd het nieuwe armoedebeleidsplan aangenomen dat per 1 januari 2015 van kracht wordt. Met dit nieuwe beleid worden een aantal bestaande regelingen uitgebreid naar 120% van het minimum om de mensen met een smalle beurs tegemoet te treden.

Lees verder
10 december 2014

De Landelijke Zorgverzekering!

Doe ook mee!
Er moet een einde komen aan de verspilling van zorggeld door reclames, overstapcadeautjes en sponsoring. Roep de zorgverzekeraars op hiermee te stoppen door uw gegevens in te vullen. Klik op afbeelding.

Foto: sp

Lees verder
3 december 2014

TZorg blijft onze zorg

Op maandagavond 1 december was TZorg het onderwerp in het NPO Radio 1 programma '1 op straat' met Rob Oudkerk. Omdat de SP hierover in Nieuwegein actie heeft gevoerd, was de redactie van het programma op onze website uitgekomen en vond het belangrijk genoeg om daar een hele uitzending aan te wijden. Met hun studiobus kwamen ze daar speciaal voor naar Nieuwegein. Lees verder en voor het beluisteren van de uitzending, zie onderaan artikel.

Lees verder
21 november 2014

De toekomst van Fort Vreeswijk

Donderdagavond 21 november was er een ontmoeting tussen de Raad van Nieuwegein en de initiatiefnemers van Fort Vreeswijk. Nadat de lokale welzijnsorganisatie Movactor aangekondigd had van het Fort te verdwijnen, namen de bewoners de handschoen op om een plan te maken voor het voortbestaan van het Fort Vreeswijk. Samen met de bewoners en de ambtenarij bracht SP wethouder Stekelenburg naar voren welke mogelijkheden er zijn om het fort op een goede manier exploitabel te houden. De raad moet in februari een keuze gaan maken.

Lees verder
20 november 2014

SP-protest tegen TZorg

Op donderdagochtend 20 november waren medewerkers van de SP afdeling Nieuwegein al vroeg bij de ingang van het Veerhuis. Het was de ochtend waarop zorgmedewerkers van Rivas het contract konden tekenen bij TZorg. De SP liet middels aanwezigheid en borden het ongenoegen blijken over de gang van zaken voor de zorgmedewerkers. Het leverde (terecht) veel aandacht op bij lokale, regionale en landelijke mediaZoals op 1 december tijdens een speciale live uitzending op NPR Radio 1 vanuit Nieuwegein (klik hier om te luisteren).

Lees verder
16 november 2014

TZorg intimideert Rivas-personeel

De SP afdeling Nieuwegein heeft signalen gekregen dat Rivas personeel - dat aan het eind van het jaar tegen een aanzienlijke verslechtering van de arbeidsvoorwaarden moet overstappen naar TZorg  - door TZorg wordt geïntimideerd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier