h

Nieuws van de afdeling

19 november 2018

OVERLAST IN WIJKERSLOOT: SP HOUDT ENQUETE

De SP heeft zaterdag  17 november j.l. in de wijk Wijkersloot een enquete gehouden nav klachten in de buurt over overlast.
Dit komt volgens de bewoners doordat er sprake is van het veelvuldig  onderverhuren en  splitsen van woningen. Waarbij de vraag kan worden gesteld in hoeverre dat allemaal is toegestaan.

Lees verder
6 november 2018

SP spreekt zich uit tegen te veel hoogbouw in stadscentrum

Foto: SP

Afgelopen week werd er in de gemeenteraad gesproken over het zogenaamde Koersdocument City. Hierin staan de plannen op hoofdlijnen voor het stationsgebied en de ontwikkeling van woningbouw in het westelijke deel van het centrum, waar vroeger de markt was. In tegenstelling tot wat er in het AD stond, heeft SP tegen deze plannen gestemd. SP wilde garanties dat er niet te veel hoogbouw komt in het stadshart. Omdat dit voorstel van SP het niet haalde, stemde de fractie tegen het koersdocument.

 

Lees verder
5 november 2018

Statenverkiezingen werpen hun schaduw vooruit

Op 20 maart 2019  zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Belangrijk, niet alleen in verband met het bestuur over de provincie, maar ook omdat de nieuwe Provinciale Staten op hun beurt later weer de Eerste Kamer (Senaat) kiezen.En die is onmisbaar voor het kabinet om wetten aangenomen te krijgen.

Lees verder
29 oktober 2018

Kom op 10 november #NaarDeDam

Het afschaffen van de dividendbelasting gaat niet meer door, maar de 2 miljard euro die dat oplevert, gaat alsnog naar de grote bedrijven. En terwijl aandeelhouders profiteren van steeds grotere winsten, hebben mensen in het land het steeds moeilijker. Zij mogen vechten om de kruimels. Het is tijd om massaal van ons te laten horen. Op zaterdag 10 november om 13:00 uur organiseert de FNV een demonstratie in Amsterdam op de Dam. Zorg dat je daarbij bent. Samen laten we zien dat de mensen in het land boven de winsten van grote bedrijven gaan.

Lees verder
3 oktober 2018

Leugens over steun aan gewapende groepen in Syrië zijn onacceptabel

Foto: SP

Tijdens een debat in de Tweede Kamer over de steun van
Nederland aan gewapende groepen in Syrië diende SP-Kamerlid Sadet
Karabulut dinsdag een motie van wantrouwen in tegen minister Blok van
Buitenlandse Zaken.

Lees verder
3 oktober 2018

De publieke sector in actie!

Foto: SP

De publieke sector kwam dinsdag in actie. Want onze leraren, politieagenten en zorgmedewerkers die zich elke dag inzetten voor onze samenleving pikken het niet langer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier