h

Nieuws uit 2008

18 december 2008

Geslaagde protestbijeenkomst in Den Haag tegen afbraak thuiszorg

Agnes Kante spreekt duizenden Thuiszorgmedewerkers toe

Er gaat veel mis met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning; thuiszorgpersoneel moet salaris inleveren of wordt ontslagen en cliënten krijgen veel minder of helemaal geen zorg. In sommige gemeenten worden nu zelfs groepen thuiszorgcliënten op veilingsites gezet waar zorgorganisaties op hen kunnen bieden, bleek op de protestbijeenkomst van het Comité Zorg Geen Markt, SP en de vakbonden Abvakabo FNV en NU’91 woensdag op het Plein voor de Tweede Kamer.

Lees verder
6 december 2008

Tot hier en niet verder

NMU lanceert petitie “Tot hier en niet VERDER”

Lees verder
3 december 2008

Ruimte voor de Lek? Bouwen in de uiterwaard!

Dinsdagavond 2 dec. was er een bijeenkomst belegd in Het Veerhuis voor de bewoners van de aanliggende wijken. De toeloop was heel groot, een opkomst van 250 mensen, wie te laat was had geen plaats.

Lees verder
29 november 2008

Handtekeningenactie thuiszorg gaat door!

Vandaag trotseerden een aantal SP-ers de kou door handtekeningen te verzamelen op City Plaza voor behoud van een goede thuiszorg. Enkele weken geleden werd bekend dat de gemeente het contract met Vitras niet gaat verlengen. Dit heeft grote gevolgen voor de thuiszorgmedewerkers en hun clienten. Lees meer hierover en steun de petitie voor een betere thuiszorg!

Lees verder
21 november 2008

Zeg "Nee" tegen de afbraak van de thuiszorg!

Op 17 december 2008 wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de Wet maatschappelijke Ondersteuning(WMO). Het Comité Zorg Geen Markt organiseert die dag een grote manifestatie tegen de afbraak en uitverkoop van de thuiszorg.

Lees verder
21 november 2008

Emotioneel debat in 't Veerhuis over thuiszorg

Gisteren vond er in 't Veerhuis in Nieuwegein een emotioneel debat plaats met alle betrokkenen bij de thuiszorg. Aanleiding was het niet verlengen van het contract tussen de gemeente en Vitras/CMD die momenteel nog de thuiszorg uitvoeren. Te gast waren veel cliënten en medewerkers van Vitras, de directie, de lokale politiek en vanuit Den haag kwam Renske Leijten, Tweede Kamerlid voor SP. Het was een succesvol debat waarin de emoties soms opliepen. Een oplossing voor de problemen is er helaas nog niet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier