h

Nieuws uit 2012

30 december 2012

Laat de thuiszorg niet wegpoetsen!

Het tweede Kabinet Rutte is van plan de thuiszorg een definitieve klap toe te brengen. Vele tienduizenden banen dreigen te verdwijnen en nog meer clienten zullen de dupe worden. Onder het mom dat iedereen maar zijn eigen poetshulp moet inkopen, vindt Rutte dat de thuiszorg wel opgedoekt kan worden. De SP strijdt samen met Abvakabo tegen deze waanzin. Lees snel verder om de petitie te tekenen.

Lees verder
9 december 2012

Enigzins onduidelijke antwoorden op vragen papierinzameling

Deze week gaf het college antwoord op de vragen van de SP op de papierinzameling in twee wijken in Nieuwegein. SP was bezorgd over de samenwerking met de scholen en de mogelijke inkomstenderving van de scholen. Het college geeft in haar antwoorden aan dat de scholen niet hoeven te vrezen voor afnemende inkomsten. Echter de scholen krijgen voor de aanloopperiode een compensatie. Dit geeft aan dat de inkomsten wel onder druk komen te staan. Het is nog niet duidelijk hoeveel de scholen mogelijk inleveren en hoeveel de compensatie zal zijn.

Lees verder
9 december 2012

Nieuwegein draagt bij aan landelijke actie met honderden kinderschoentjes

Afgelopen week werden en vele duizenden kinderschoentjes aangeboden aan minister Asscher van sociale zaken. Deze schoentjes zijn een symbool van de armoede onder meer dan 300.000 kinderen in Nederland. Nieuwegein droeg bij aan deze actie door honderden schoentjes in te zamelen.

Lees verder
28 november 2012

SP vraagt opnieuw aandacht voor de situatie op de Sluyterslaan

Deze week stond er een ingezonden brief van Mitros op de raadsagenda over de plannen voor het onderhoud op de Sluyterslaan. Naar aanleiding van de brief en de aankondiging van de bewonerscommissie dat ze het overleg met Mitros stopzette, heeft SP gevraagd om een nieuwe politieke avond waarin nog eens alle feiten op een rij worden gezet. Hopelijk zal dit in januari gebeuren. Tegen die tijd zal Mitros bekend hebben gemaakt hoe het onderhoud eruit zal gaan zien. Ook zal er uitslag zijn van een gezondheidskundig onderzoek waar de SP om gevraagd om een verband aan te tonen tussen gezondheidsklachten van bewoners en de slechte staat van de woningen.

Lees verder
24 november 2012

Actie kind van de rekening loopt goed op City Plaza

In Nederland leven 350.000 kinderen in armoede en dat is een schande in een rijk land als Nederland. Om deze reden startte enkele organisaties waaronder SP met de actie 'Kind van de Rekening'. Net voor Sinterklaas op 4 december zullen de organisaties aan het Kabinet in Den Haag vele kinderschoentjes aanbieden als symbool van deze armoede. Vandaag was SP op City aanwezig om schoentjes in te zamelen en om handtekeningen te vragen. Wilt u ook bijdragen aan deze actie? Lees dan snel verder.

Lees verder

Pagina's

U bent hier