h

Nieuws uit 2010

31 december 2010

Terugblik op politiek roerig jaar

Met zicht op het nieuwe jaar is het altijd goed om terug te kijken. Om politieke lessen te trekken en nieuwe kansen te zien voor wat komen gaat. De decembermaand biedt een goede mogelijkheid om tot nieuwe inzichten te komen. Lees verder voor het verslag van de gebeurtenissen van 2010 door de ogen van een SP-er..

Lees verder
21 december 2010

SP Nieuwegein wenst u een fijne Kerst en een goed 2011


Nu het jaar het einde nadert en de politiek met reces is, is het tijd om stil te staan bij alle gebeurtenissen van de afgelopen periode. De Kerstdagen zijn bij uitstek een tijd van bezinning. Stil staan bij alles wat er gebeurt helpt om nieuwe plannen te smeden voor alles wat komen gaat. Ook in het nieuwe jaar kunt u op de SP rekenen als het gaat om de strijd voor een beter en socialer Nieuwegein. Het bestuur en de fractie wensen u fijne feestdagen en alvast een goed 2011.

Lees verder
15 december 2010

Gemeenteraad stemt in met moderne slavernij

Deze week stelde de raad een nieuwe verordening vast die ervoor zorgt dat mensen onder het Wettelijk Minimum Loon aan het werk gezet worden. De voorstellen van de SP om deze asociale plannen af te wenden werden keihard afgewezen.

Lees verder
14 december 2010

SP dient voorstellen in om participatiebanen netjes te belonen

Vandaag wordt in de gemeenteraad een nota besproken over de participatieregeling. Deze regeling bundelt een aantal andere regelingen en gaat over het meedoen van mensen aan de samenleving. Dat kan gaan over de inburgering en taalcursussen. Voor de SP is er een probleem met wat de regeling bepaalt over het activeren van mensen met een bijstandsuitkering.

Lees verder
11 december 2010

Goede gesprekken op City Plaza

In de wintermaand december is de SP regelmatig op straat te vinden. Zo waren we zaterdag 11 december weer aanwezig op City Plaza. Het winkelend publiek kreeg de ZOKrant, Redt de Postbode informatie en een flyer met aandacht voor lokale zaken uitgereikt. Hoewel het aantal voorbijgangers minder was dan vorige keer, vond de SP informatie toch weer erg goed zijn weg naar geïnteresseerden.

Lees verder
11 december 2010

SP stelt vragen over geringe aantal jongerenwerkers

In het verkiezingsprogramma van de SP stond dat Nieuwegein behoefte heeft aan extra jongerenwerkers. Veel partijen onderschreven dit idee en gaven aan dat voor bijvoorbeeld het bestrijden van jongerenoverlast ambulant jongerenwerkers nodig zijn. Uit de Najaarsnota van dit jaar bleek dat er nog maar één deeltijdpositie is voor het ambulant jongerenwerk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier