h

Nieuws uit 2020

26 november 2020

SP stelt vragen over toekomst tubeflats Nijpelsplantsoen

Foto: SP

Vandaag stelde de SP vragen over de toekomst van de zogenaamde Tubeflats op het Nijpelsplantsoen. Sinds deze zomer staan de flats in de 'stempels' omdat er instortingsgevaar zou zijn voor de galerijen. Mitros heeft aangegeven nog twee jaar (!) lang met bewoners in gesprek te gaan over de toekomst van de flats. Ondertussen gaan er geluiden op dat het met die gevaren wel meevalt en dat het misschien beter is om de woningen te renoveren. In elk geval is het belangrijk dat er duidelijkheid komt voor de bewoners. 

Lees verder
3 oktober 2020

In actie op city ook voor behoud Vreeswijk!

Foto: SP

Vandaag was de SP aanwezig op City Plaza om steun te betuigen voor het behoud van de straten in Vreeswijk waar het al langer om te doen is. De Tramstraat, de Irenestraat en de Margrietstraat dreigen gesloopt te worden en de bewoners komen hiertegen in verzet. Samen met de SP stonden de bewoners op City om handtekeningen op te halen. Verder werd de nieuwe SP krant uigedeeld. 

Lees verder
2 oktober 2020

Bewoners Apolloburg overvallen door onderhoudsactiviteiten Mitros

Foto: SP

Woningbouwcorporatie Mitros is begonnen aan groot onderhoud bij woningen aan de Apolloburg terwijl bewoners daar niet van op de hoogte zijn gebracht. De buurt ondervindt stevige overlast van deze werkzaamheden. Een van de bewoners informeerde de SP die eens polshoogte ging nemen. 

Lees verder
28 september 2020

Pittoresk groen gered van bulldozers en bakstenen

Mensen komen graag in Nieuwegein wonen. Dat blijkt steeds weer uit de vraag naar woningen die maar ontoereikend blijft. Meer bouwen, meer transformatie van kantoren tot woningen, ligt voordehand. Hierbij is oog voor het groot cultureel erfgoed zoals de historische kernen Jutphaas en Vreeswijk.

Lees verder
24 september 2020

Op naar de verkiezingen!

Foto: SP

Ter voorbereiding op de komende Tweede Kamerverkiezingen heeft de  ledenvergadering van SP Nieuwegein zich 23 september j.l. beziggehouden met het eerste concept van het SP verkiezingsprogramma en de concept kandidatenlijst.

Lees verder
16 september 2020

Bewonerscollectief Aardwarmte Nieuwegein vraagt aandacht voor petitie

Het Bewonerscollectief Aardwarmte Nieuwegein (BAN) is erg bezorgd over de voorgenomen proefboringen voor aardwarmte in Nieuwegein. In aanloop naar een raadsbesluit einde van dit jaar, is een petitie gestart om deze boringen tegen te gaan. Op dit moment bestaan er nog veel te veel onduidelijkheden over de risico's. Het bewonerscollectief eist de juiste waarborgen voordat overgegaan wordt over deze experimenten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier