h

Blog

1 juli 2017

Dít is ook Nieuwegein…

Het gaat goed in Nederland. Media en veel politici roepen om het hardst dat de crisis voorbij is en dat dit landje weer wordt opgestuwd in de economische vaart der volkeren. Het kan allemaal niet op.

Lees verder
25 mei 2017

De wondere wereld van de Brusselse eurocraat...

Terwijl ik dit schrijf vertrekt de trein waar ik in zit uit Straatsburg. Twee volledige Thalystreinen worden elke maand gecharterd om honderden medewerkers van het Europees Parlement van Brussel naar Straatsburg te brengen. Deze maandelijkse verhuizing is een van de grootste irritaties van burgers want dit circus kost nogal wat.

Lees verder
26 april 2017

In Nieuwegein....

..... wordt al ruim drie jaar heel  hard gewerkt aan het beperken van de schade die het Haagse beleid in de samenleving aanricht. Met name kinderen uit gezinnen met een inkomen rond het sociaal minimum hebben de aandacht. Zij zijn de dupe van de asociale landelijke politiek.

Ik hoef de naam niet te noemen van de partij die daar mede verantwoordelijk voor is en die daar ook keihard op afgerekend is bij de verkiezingen van maart jl.

Lees verder
25 maart 2017

De 10 geboden van de SP

Afgelopen donderdag (23/03/17) werd er een motie ingediend door D66, CDA, GL en PvdA om meer bekendheid te geven aan Artikel 1 van de grondwet door deze op een of andere manier in de buurt van het gemeentehuis zichtbaar te maken.

Artikel 1 luidt:
"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Lees verder
20 maart 2017

1001 nacht, het land van illusies

Foto: SP
Lang geleden verzon Freek de Jonge voor de politici in ons land de vergelijki
Lees verder
5 maart 2017

Nog even...

Ontelbare vrijwilligers hebben zich de afgelopen weken weer
het vuur uit de sloffen gelopen voor de SP, voor de goede zaak, voor een veel socialer Nederland.

Lees verder
28 februari 2017

Zakkenvullers en financiële ruis

Foto: SP
De laatste tijd is er wat financiële ruis in de Nieuwegeinse politiek geslopen.
Lees verder
12 november 2016

Het Trump recept

Veel mensen zijn onaangenaam verrast door de overwinning van Donald Trump in de race om het presidentschap van de Verenigde Staten. Sommigen zijn bang voor de gevolgen van alles wat hij tijdens de campagne uitgebraakt heeft aan beledigingen en eenzijdige conservatieve schijnoplossingen....
Lees verder
4 november 2016

Lantarenpalen, sociale initiatieven en kwijtschelding...

Donderdag 3 november j.l. waren weer de jaarlijkse Algemene Beschouwingen in de raad. Soms is het mogelijk om het jaartal boven een verslag van deze jaarlijks terugkerende activiteit aan te passen naar het huidige jaar en hoppa...klaar is Kees. Maar deze keer ging  dat niet op.

Lees verder
23 september 2016

Sloop de marktwerking uit de zorg!

De jaarlijkse poppenkast voorstelling is weer voorbij.  De Algemene Politieke Beschouwingen. En nog meer dan anders werd de tijd vooral benut om eens flink zogenaamd te profileren. Om voor te sorteren op de komende verkiezingen.

Daarom werd er gedaan alsof er nog  grote fundamentele verschillen bestaan tussen partijen, die op toch wel heel veel punten het gewoon zo’n beetje roerend met elkaar eens zijn. Wat nuance dingetjes hier en daar, maar daar houdt het dan gewoon echt mee op.

Lees verder

Pagina's

U bent hier