h

Blog

'DE ONDERSTE STEEN BOVEN'!

16 september 2020

Sla geen gat in Nieuwegein!

Het college in Nieuwegein lijkt van plan om  Warmtebron toestemming te geven voor een warmtewinningsproject. Daarmee hoopt de gemeente een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de energievoorziening. Warmtebron wil warm water van 2,5 km diepte omhoog pompen. Daarvoor moet een gat geboord
worden. Dit is niet zonder risico's. Daarom heet het een proefboring. De bodem onder onze voeten is echter een kwetsbare stapeling van verschillende lagen, waarover we heel weinig weten. Met mooie plaatjes in rapporten wordt gedaan alsof we wel heel precies weten waar onze stad op gebouwd is. Behalve dat we weten dat we weinig weten, stelt de weinige informatie die er wel is, ons geheel niet gerust.
Lees verder
4 april 2020

Corona valt ook de democratie aan?

Foto: SP

U heeft het al gezien, de deskundigen bepalen momenteel het beleid in Nederland. Naast de corona-crisis is er überhaupt niets meer aan de hand zo lijkt het. Als dit nog een paar maanden aanhoudt, zal het economisch beleid belangrijker worden verwacht ik. Maar ondertussen ligt de democratie op zijn gat spreekwoordelijk gezegd.

Lees verder
1 april 2020

DE CRISISMANAGER

Mark Rutte mag dan deze crisis tot op dit moment ogenschijnlijk goed managen - zijn aandeel is toch vooral de adviezen van het RIVM opvolgen - maar de afgelopen jaren waren de kabinetten van diezelfde Mark Rutte zélf de grote veroorzaker van vele crises.

Lees verder
4 maart 2020

Linkse samenwerking....

Met anderen iets voor elkaar krijgen is altijd beter dan alleen. Ook in de politiek. Rechts lukt dat beter dan links. Al jaren vraag ik me af waarom er op links niet wordt samengewerkt.

Lees verder
2 maart 2020

De Plettenburg Saga....

Volgt u het nog, dat dossier over bestuurlijke diefstal van gemeentelijk groen aan de Morsebaan in de Plettenburg?
De bewijzen voor ambtelijke en bestuurlijke corruptie stapelen zich langzaam maar zeker op.

Lees verder
21 januari 2020

Een traantje wegpinken

Mooie uitdrukking. Geeft aan dat iemand ontroerd is geraakt. Door een kunstwerk, een muziekstuk, een film, een gedicht, een verhaal, een gebeurtenis. Emotie.

Lees verder
7 december 2019

IJspret voor de SP bij de ijsbaan op City Plaza

Vandaag was het een droge dag. Uitstekend weer dus voor en beetje ijspret. En dat hebben we dan ook gedaan met z’n drieën. Jef, Harry en Tanja op City Plaza bij de ijsbaan. We gingen weliswaar niet schaatsen, maar we deelden sponsjes uit en gingen een gesprek aan met de mensen. Het was een gezellige sfeer en we stonden niet alleen. Een paar studenten waren een krant aan het uitdelen en die werden door de beveiliger weggestuurd. De arme jongens mochten niet onder het overkapte gedeelte staan en moesten verder het plein op. Naast ons dus.
Lees verder
24 november 2019

Mijn hart voor de zorg

20 november was er een landelijke staking van ziekenhuismedewerkers. Ik was aanwezig in het Antoniusziekenhuis waar ook aktie werd gevoerd. Uit gesprekken met enkele mensen van de werkvloer bleek dat sommigen zich toch machteloos voelden omdat ze niet de vuist konden maken die nodig is. De bereidheid om iets te doen was natuurlijk heel groot, maar omdat het om de zorg gaat, konden de acties maar beperkt blijven vonden ze, begrijpelijk, een deel moet doorwerken. Er waren medewerkers die als ZZPer gingen werken en die worden dan weer door het ziekenhuis duur ingehuurd omdat er personeelstekort was, dat kan allemaal in Nederland!
Lees verder
17 november 2019

Rijbevoegdheid

De demonstraties die er waren - en nog komen-  tonen aan dat  vele geledingen in onze samenleving helemaal klaar zijn met al die kabinetten Rutte. En terecht.

Lees verder
8 november 2019

Samenwerken is voor sommigen een ver van mijn bed show

Ik ben er een tijdje tussenuit geweest, ik ben een tijdje uit de gemeenteraad geweest. Sinds twee maanden houd ik een zetel warm voor een van onze raadsleden die door ziekte geveld is.  Tijdelijk terug dus in de gemeenteraad. Vanavond werden wijze woorden van de heer Troost, zeer gewaardeerd ex-raadslid, aangehaald: 'Werk samen als gemeenteraad. In je eentje ben je misschien sneller maar gezamenlijk kom je verder.' Er werd instemmend geknikt door de aanwezigen. Ook door de drie fractieleden van de PvdA. Afgelopen week lieten zij echter in de media zien, met name bij monde van de heer van Esch, dat samenwerken 'een ver van mijn bed show' voor hen is. Zij verdraaiden vol overgave de feiten rondom de beslissingen die de raad heeft genomen over het scheiden van afval. Dit om collega raadsfracties in een kwaad daglicht te stellen. De afvalstoffenheffing zou puur door de nascheiding zijn verhoogd, wat echt kolder is.
Lees verder

Pagina's

U bent hier