h

Blog

'DE ONDERSTE STEEN BOVEN'!

28 november 2021

Energiearmoede: SP voorstel aangenomen

Al jaren zet SP energiearmoede op de agenda. Steeds werd verwezen naar de ‘Warmtetransitievisie’ waarin ‘alles’ geregeld zou worden. Maar deze visie liet lang op zich wachten. De gemeente was druk met aardwarmte. De weerstand tegen aardwarmte koste zoveel tijd van de wethouder en ambtenaren, dat de warmtetransitievisie een jaartje in de kast lag. Zo hoorden we van betrokkenen.

Lees verder
2 november 2021

Manhattan aan de Doorslag

Foto: Gem. Nieuwegein

Sinds afgelopen zomer is weer veel gebeurd op het gebied van de woningcrisis in Nederland. Na een interview in Follow-the-Money met Zeno Winkels, directeur van de Woonbond, waarin hij oproep tot demonstraties, is er een golf van Woonprotesten uitgerold. SP Nieuwegein heeft in Amsterdam en Rotterdam actief meegedaan en zal ook op 21 november in Utrecht meedoen.

Lees verder
24 september 2021

De dag erna, in de supermarkt

"Zag ik u gisteren niet in de gemeenteraad, over de energie?" Geheel verrast, dat ik herkend werd in de supermarkt. Gewoonlijk kan je als raadslid gewoon anoniem boodschappen doen. "Zal ik het maar op zijn Utrechts zeggen: ze wisten het al in 2017 en ze doen niks, nada, noppes!".

Lees verder
2 mei 2021

Eerlijke politiek lijkt verder weg dan ooit....

Wie de moeite heeft genomen de kamerdebatten te volgen over alle onthullingen van het doen en laten van het kabinet rond het toeslagenschandaal, kan niet anders concluderen dat de
met veel bombarie aangekondigde “nieuwe bestuurlijke cultuur” en het zg. “nieuwe leiderschap” al dood en begraven zijn voordat ze goed en wel tot leven konden komen.

Lees verder
1 mei 2021

Gaat een aardschok Nieuwegein redden?

Nieuwegein zál en moet de meest duurzame binnenstad van Nederland worden. Maar voordat er ook maar één is steen gelegd blijkt het al een lachertje. Geen enkel duurzaam doel is werkelijk haalbaar, maar er wordt met dure onderzoeksrapporten toch een zo mooi mogelijke draai aan gegeven. En de gemeenteraad mag bij het kruisje te tekenen, want "we hebben het toch echt geprobeerd"!

Lees verder
18 maart 2021

De campagne gaat juist nú gewoon door!

Wat een verbijstering, boosheid en verdriet op de uitslagenavond. Dat kwam hard aan. De campagne leek goed te gaan, beter zelfs dan wat op grond van die peilingen mocht worden verwacht. Dachten we. En dan tóch.....

Lees verder
23 februari 2021

Plakken.....

Foto: SP

Plakken

Lees verder
1 februari 2021

Ja maar, hoe dan?

Het klimaat staat in de fik. Veroorzaakt door al minstens 50 jaar lang geldelijke winsten boven mens en leefmilieu te stellen. De muren waar we nu als maatschappij tegenaan lopen werden daardoor onvermijdelijk. Doorgaan op de weg van "winsten voor enkelen over de rug van velen" vormt op geen enkele wijze een oplossing. In de politiek zal gestreden moeten worden voor verduurzaming die aantrekkelijk is voor de mensen met weinig geld. Ook omdat dat de enige manier is om de ramp af te wenden. Halve oplossingen zijn als de vlieg op de voorruit met 100km/u: kansloos.

Lees verder
22 januari 2021

SP Hulpdienst: een uitknijpende werkgever

Afgelopen week kwam er van een jongeman een hulpverzoek binnen bij de hulpdienst van de SP Nieuwegein. Het verhaal was dat hij met een wajong-uitkering een tijd lang werkte voor een bedrijf in IJsselstein. Omdat deze werkgever te weinig personeel had werd hij onder druk gezet om zijn vrije dagen op te geven en uit te laten betalen.

Lees verder
17 december 2020

De verpakkingslobby verliest een belangrijke slag in Nieuwegein

Per 1 januari raken we eindelijk die PMD zak kwijt. Vanaf dat moment kunnen plastic, metaal en drankkartons weer gewoon in de grijze container. In 2018 brak de SP fractie een lans voor de nascheiding van afval. Het afsluitende debat op 28 maart 2019 was een bloedbad en sommige partijen konden het niet laten om er alsmaar op terug te komen. Nu is de kritiek verstomd, want de SP had achteraf weer eens gelijk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier