h

Blog alle

12 december 2023

Lilian

Foto: SP

Het heeft zo moeten zijn. Helaas. Dat is schijnbaar een politieke wetmatigheid: bij alsmaar tegenvallende stembusresultaten moet de lijsttrekker het veld ruimen. En in ons geval niet zomaar een lijsttrekker, een passant of een tussenpaus.

Lees verder
8 november 2023

BLIJF NIET MOKKEND AAN DE KANT STAAN!

Foto: SP

De campagne is in alle hevigheid losgebarsten. Terwijl de halve wereld in brand staat worden de nieuwsuitzendingen in ons kikkerlandje nu toch vooral overheerst door nationale politieke beslommeringen.

Lees verder
9 oktober 2022

DOE GEWOON MEE!

Foto: SP

Iedere maand staan we als SP met een groep actievelingen op City Plaza. Om gesprekken aan te gaan met mensen over alle zaken die hen dwarszitten of op een andere manier bezighouden.

Lees verder
13 januari 2022

KRITISCHE ZELFREFLECTIE?

Recent publiceerde het AD een artikel over Nieuwegein met de kop “Bouw 3100 woningen in ijskast”. In dat bericht meldde Pvda wethouder Adriani dat de stad zich eerst nog maar eens goed moet bezinnen over de gevolgen van haar woningbouw ambitie’s.

Lees verder
28 november 2021

Energiearmoede: SP voorstel aangenomen

Al jaren zet SP energiearmoede op de agenda. Steeds werd verwezen naar de ‘Warmtetransitievisie’ waarin ‘alles’ geregeld zou worden. Maar deze visie liet lang op zich wachten. De gemeente was druk met aardwarmte. De weerstand tegen aardwarmte koste zoveel tijd van de wethouder en ambtenaren, dat de warmtetransitievisie een jaartje in de kast lag. Zo hoorden we van betrokkenen.

Lees verder
2 november 2021

Manhattan aan de Doorslag

Foto: Gem. Nieuwegein

Sinds afgelopen zomer is weer veel gebeurd op het gebied van de woningcrisis in Nederland. Na een interview in Follow-the-Money met Zeno Winkels, directeur van de Woonbond, waarin hij oproep tot demonstraties, is er een golf van Woonprotesten uitgerold. SP Nieuwegein heeft in Amsterdam en Rotterdam actief meegedaan en zal ook op 21 november in Utrecht meedoen.

Lees verder
24 september 2021

De dag erna, in de supermarkt

"Zag ik u gisteren niet in de gemeenteraad, over de energie?" Geheel verrast, dat ik herkend werd in de supermarkt. Gewoonlijk kan je als raadslid gewoon anoniem boodschappen doen. "Zal ik het maar op zijn Utrechts zeggen: ze wisten het al in 2017 en ze doen niks, nada, noppes!".

Lees verder
2 mei 2021

Eerlijke politiek lijkt verder weg dan ooit....

Wie de moeite heeft genomen de kamerdebatten te volgen over alle onthullingen van het doen en laten van het kabinet rond het toeslagenschandaal, kan niet anders concluderen dat de
met veel bombarie aangekondigde “nieuwe bestuurlijke cultuur” en het zg. “nieuwe leiderschap” al dood en begraven zijn voordat ze goed en wel tot leven konden komen.

Lees verder
1 mei 2021

Gaat een aardschok Nieuwegein redden?

Nieuwegein zál en moet de meest duurzame binnenstad van Nederland worden. Maar voordat er ook maar één is steen gelegd blijkt het al een lachertje. Geen enkel duurzaam doel is werkelijk haalbaar, maar er wordt met dure onderzoeksrapporten toch een zo mooi mogelijke draai aan gegeven. En de gemeenteraad mag bij het kruisje te tekenen, want "we hebben het toch echt geprobeerd"!

Lees verder
18 maart 2021

De campagne gaat juist nú gewoon door!

Wat een verbijstering, boosheid en verdriet op de uitslagenavond. Dat kwam hard aan. De campagne leek goed te gaan, beter zelfs dan wat op grond van die peilingen mocht worden verwacht. Dachten we. En dan tóch.....

Lees verder

Pagina's

U bent hier