h

Blog alle

30 mei 2019

De raad van Nieuwegein laat de inwoner weer eens zitten

De gemeenteraad van Nieuwegein vergaderde op 29 mei over een advies aan Utrecht aangaande het Energielandschap Rijnenburg en Reijerscop. Er lag een advies waarin alle geluiden uit de raad en samenleving werden weergegeven. Ook de grote weerstand tegen windmolens stond er netjes in. Met stevige randvoorwaarden voor windmolens.
Lees verder
26 april 2019

De waanzin van integriteitstrainingen

Foto: SP

De afgelopen week was er weer eens een raadsbijeenkomst over integriteit. Op zichzelf een belangrijk onderwerp natuurlijk. Sinds enige tijd wordt van burgemeesters verwacht dat ze eens per jaar met de raad in gesprek gaan over integriteit. De hoop kennelijk van de minister is dat hierdoor de integriteit gaat toenemen. Na de vorige bijeenkomst had ik besloten hier niet meer heen te gaan. Ik zal even uiteenzetten waarom niet!

Lees verder
12 maart 2019

College Nieuwegein zet inwoners weg als dreinende kleuters die hun speelgoed niet willen opruimen

Het voorscheiden van plastic, metalen en drankenkartons (PMD) kost inwoners veel tijd en ruimte in huis. In regio's waar het restafval en PMD pas na ophalen door de reinigingsdienst van elkaar gescheiden wordt, blijkt dat het ook anders kan. OMRIN behaalt in het noorden van ons land steeds betere resultaten met nascheiding. En nieuwe technieken schreiden rap voort. Over enige jaren is huishoudelijk voorscheiden volledig achterhaald en kan Nieuwegein een investering van miljoenen afschrijven.
Lees verder
11 maart 2019

Het privacy debat is wél mogelijk!

Op 24 januari was er, in een ver na middernacht uitgelopen raadsvergadering, een heftig debat over de gemeentelijke websites. Gemeentelijke web sites lekken onbedoeld gegevens naar onder andere Google en AddThis. Zo kan het gebeuren dat u bijvoorbeeld zoekt naar WMO-hulpmiddelen op de Geynwijs-site en daarna van Google advertenties voorgeschoteld krijgt over rollators of rolstoelen. De betrokken bedrijven worden gesommeerd de verzamelde data te vernietigen. En de gemeente gaat bezoekersstatistieken op een veilige manier verzamelen.
Lees verder
12 februari 2019

Gezond verstand geslachtofferd voor peperdure live-streaming

Veel gemeenteraden hebben tegenwoordig live-streaming, wat betekent dat raads- en commissievergaderingen online te bekijken zijn. Wie zou dat niet willen, met een biertje en een bak wokkels op de bank om eens de hele avond te kijken naar: ‘Nee voorzitter, dat heb ik niet gezegd’, of: ‘Daar is onze partij niet van’. Of: ‘Voorzitter, kunnen we even schorsen om onze mind op te maken over dit of dat’?

Lees verder
7 februari 2019

Inspirerend!

Foto: SP

Wát een manifestatie, wát een opkomst! Meer dan 15.000 scholieren namen de moeite om donderdag 7 februari af te reizen naar Den Haag. Om op hun manier te protesteren tegen het politieke gespijbel rond het klimaat.

Lees verder
13 januari 2019

De aanhouder wint

Voor de zomer dienden we als SP een motie over de toen miserabele toestand van MOvactor, onze lokale welzijnsinstelling. Het college werd opgedragen om MOvactor uit de put te helpen en aan de raad en MOvactor duidelijk te maken welke kant het op moest met deze organisatie. Net voor de zomer ook nog diende SP een motie van afkeuring in omdat het college niet of nauwelijks van haar stoel kwam en de urgentie van het probleem leek te onderschatten. Die eerste motie werd breed aangenomen, de motie van afkeuring niet. Men schrok wel wakker ogenschijnlijk.

Lees verder
30 november 2018

Gelijk hebben, halen, krijgen?!

In de politiek heeft iedereen, volgens eigen zeggen, altijd gelijk. En degene met de meeste stemmen krijgt gelijk. Dat is democratie zeggen de gelijkhebbers dan.

Lees verder
20 november 2018

Nou en?

Het zijn echt turbulente tijden.... Maar dit gaat niet over de recente racistische rellen rond de intocht van Sinterklaas. Het was te beschamend om er verder aandacht aan te besteden.

Lees verder
9 november 2018

Raad van nieuwegein bekent geen kleur over klimaat

SP diende donderdagavond een motie in om vanuit Nieuwegein een duidelijk signaal naar Den Haag te sturen dat men daar door moet pakken met de klimaatwet. Raad en college van Nieuwegein kloppen zichzelf graag op de borst met alle ambities en plannen voor Energieneutraliteit en Klimaatneutraliteit. " Nieuwegein loopt voorop met vooruitstrevend beleid.", dat is prima wanneer de kosten daarvan niet bij de armsten in de samenleving worden neergelegd. De raad leek het hier niet mee eens te zijn en stemde tegen.
Lees verder

Pagina's

U bent hier