h

Lilian

12 december 2023

Lilian

Foto: SP

Het heeft zo moeten zijn. Helaas. Dat is schijnbaar een politieke wetmatigheid: bij alsmaar tegenvallende stembusresultaten moet de lijsttrekker het veld ruimen. En in ons geval niet zomaar een lijsttrekker, een passant of een tussenpaus.

Lilian Marijnissen hebben wij als SP’ers leren kennen als bevlogen, sociaal gedreven, eerlijk en ook verbaal erg sterk. Ze heeft de afgelopen jaren de benen onder haar lijf vandaan gesjouwd om op te komen voor de zaken die wij als SP noodzakelijk vinden in een fatsoenlijke samenleving. Wonen, zorg, onderwijs, migratie, energie, pensioenen….voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

Foto: EG

Zij stond altijd klaar om aandacht te vragen voor misstanden. En dat waren en zijn er heel veel, merendeels toe te schrijven aan het koude, hardvochtige neoliberale beleid van de “u zoekt het zelf maar uit” mentaliteit, met  misleidende kreten als “ in je eigen kracht staan” en “participatiesamenleving”.

Keer op keer wist ze aandacht te vragen voor de kille wereld die er achter die kretologie schuilging en stond de SP onder haar leiding vooraan om met actie’s die misstanden op de politieke agenda te krijgen.

Foto: SP

Na het afscheid van Emile Roemer,  toen de meest betrouwbare politicus van Nederland, nemen we dus opnieuw afscheid van een politica, die als zeer integer, op en top betrouwbaar en super sociaal bekend staat. Een politica, waaraan haar voormalige 149 collegae in de Kamer een voorbeeld aan kunnen – en moeten nemen.

Lilian, het ga je goed – en bedankt voor al je zeer inspirerende en strijdvaardige optredens.

Emile Grivel
SP Nieuwegein

Foto: SP

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier