h

KRITISCHE ZELFREFLECTIE?

13 januari 2022

KRITISCHE ZELFREFLECTIE?

Recent publiceerde het AD een artikel over Nieuwegein met de kop “Bouw 3100 woningen in ijskast”. In dat bericht meldde Pvda wethouder Adriani dat de stad zich eerst nog maar eens goed moet bezinnen over de gevolgen van haar woningbouw ambitie’s.

Pas op de plaats dus, wat ook geldt voor de sloop/nieuwbouw van de flats aan het Nijpelsplantsoen.  Die tijdelijke stop duurt overigens maar tot de zomer van dit jaar. Tot na de gemeenteraadsverkiezingen dus. Daarna is de bezinningsperiode voorbij en gaat men ongetwijfeld weer verder.

Deze ogenschijnlijke kritische zelfreflectie zal dan niet meer geweest blijken te zijn dan een ordinaire lokale Pvda verkiezingsstunt, een manier voor deze z.g  linkse partij om stemmen te winnen in maart.

Een paar feiten op een rij: 

  • De Doorslagzone wordt geen stadsparkje, maar volgebouwd met 3 torenflats.
  • Het prachtige Park Rijnhuizen is al voorzien van de nodige kantoorkolossen, die straks worden aangevuld met peperdure woningen voor het “hoogste segment”, voor de zeer welgestelden dus.

En ga over een jaar of 5 maar eens kijken bij het Sportpark Rijnhuizen, dat dan vermoedelijk ook gebruikt zal zijn voor woningbouw…….

De natuur, het groen en de open ruimten in Nieuwegein (van wat er nog over is) wordt steeds verder aangetast. Ja, er wordt gebouwd in Nieuwegein, maar niet voor burgers die al jarenlang op fatsoenlijke huisvesting wachten.
Projectontwikkelaars, speculanten, makelaars en andere graaiers op de woningmarkt zijn de lachende en incasserende derden, bij wie de kretologie “bouwen bouwen bouwen” als muziek in de oren klinkt.

Als zeventiger hoor ik al mijn hele leven dat er woningnood heerst. Met de manier waarop de schaarste aan woningen nu wordt aangepakt zal die zeker niet opgelost worden. En al helemaal niet in Nieuwegein.

Hans Verdouw, oud SP Raadslid
Nieuwegein

U bent hier