h

'DE ONDERSTE STEEN BOVEN'!

18 juni 2022

City Plaza: energiearmoede actie

Foto: EG

Zaterdag 18 juni j.l. was onze SP weer aanwezig op een zonovergoten City Plaza. Om de mensen attent te maken op de energiearmoede actie. Zie ook hier.

Lees verder
11 juni 2022

De buurt in voor energiearmoede

Zaterdag 11 juni j.l. is de SP in de wijk Merwestein en de omgeving Sluyterslaan/Kruyderlaan langs de deuren gegaan om bewoners te vragen naar de gevolgen van de fors gestegen energiekosten.

Lees verder
2 juni 2022

Jeanette Overbeek (1950-2022)

Foto: SP
Op maandag 30 mei, is na een kort, onverwacht ziekbed, Jeanette Overbeek overleden. 

Jeanette was een actief lid van het actieteam van SP Nieuwegein.
Naast haar altijd positieve bijdragen aan SP bijeenkomsten was zij actief in de Rijtuigenbuurt waar ze tot voor kort woonde.

Lees verder
30 mei 2022

sp strijdt tegen energiearmoede!

SP Nieuwegein start een actie tegen energiearmoede. Steeds vaker komen er berichten van inwoners die in de problemen komen door de alsmaar stijgende energiekosten.

Lees verder
16 mei 2022

Nieuw bestuur SP Nieuwegein!

Tijdens een op 16 mei j.l. goed bezochte Algemene Ledenvergadering hebben de aanwezige leden ingestemd met de installatie van een nieuw afdelingsbestuur.

Lees verder
31 maart 2022

afscheid van de gemeenteraad

Foto: SP

29 maart 2022 was voor onze SP een historische datum. Geen feestelijke dag, want na 16 jaar werd er voor een periode van minstens 4 jaar afscheid genomen van het politieke handwerk in de bankjes van de Nieuwegeinse gemeenteraad.

Lees verder
22 maart 2022

SP STELT VRAGEN OVER WANTOESTANDEN T-ZORG

Foto: SP

Naar aanleiding van ernstige klachten over T-Zorg heeft de SP fractie het college een art. 42 brandbrief gestuurd, waarin zij haar zorgen uitspreekt over de situatie bij deze grote thuiszorgorganisatie.

Lees verder
8 november 2021

Waarom SP Nieuwegein nu niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op maandag 8 november heeft de ledenvergadering van de SP afdeling Nieuwegein besloten om niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Lees verder
2 november 2021

Manhattan aan de Doorslag

Foto: Gem. Nieuwegein

Sinds afgelopen zomer is weer veel gebeurd op het gebied van de woningcrisis in Nederland. Na een interview in Follow-the-Money met Zeno Winkels, directeur van de Woonbond, waarin hij oproep tot demonstraties, is er een golf van Woonprotesten uitgerold. SP Nieuwegein heeft in Amsterdam en Rotterdam actief meegedaan en zal ook op 21 november in Utrecht meedoen.

Lees verder
1 november 2021

MITROS ZET BEWONERS IN DE KOU….

Foto: EG

“Ze laten niets wat van zich horen”.  “Je wordt nooit door ze teruggebeld”. “Ze zijn altijd in vergadering”. “Ze zijn onbereikbaar”.
Ze, dat is dan Mitros, de grote woningbouwcorporatie in Midden Nederland. En die in Nieuwegein bij veel bewoners van hun huurwoningen allang niet meer lekker “in de markt ligt”.

Lees verder

Pagina's