h

Verzet loont: supermarkt vertrekt

23 december 2019

Verzet loont: supermarkt vertrekt

Foto: SP

De LIDL supermarkt vertrekt van het winkelcentrum Kauwenhof naar een pand aan de Buizerdlaan, aldus een bericht in de Nieuwsbrief van het wijkplatform Doorslag (december 2019).

Dat mag gerust een overwinning genoemd worden voor iedereen die een paar jaar heeft gestreden tegen het alsmaar verder uitbreiden van de supermarkt op een locatie die daar totaal niet geschikt voor is. Die uitbreiding zorgde er ook voor, dat kleine ondernemers, w.o. een kapper en een apotheek, zich de afgelopen jaren gedwongen zagen te vertrekken.

De SP heeft naar aanleiding van meldingen uit de buurt (2017) toendertijd  een uitgebreid buurtonderzoek gedaan.

Foto: SP

Daaruit kwam naar voren dat de wijk regelmatig wordt overspoeld door een enorme hoeveelheid auto’s van klanten van de supermarkt die in de omliggende straten geparkeerd worden.  Klanten, waarvan het merendeel ook nog eens niet uit Nieuwegein blijkt te komen.

Foto: SP

Daarnaast levert het  gemanouvreer van vrachtwagencombinaties die de supermarkt bevoorraden gevaarlijke situaties op en wordt er nogal eens wat beschadigd. Om nog maar te zwijgen over de geluids- en stankoverlast door al die voertuigen.

Foto: SP

De kwestie werd door de SP fractie in de gemeenteraad aan de orde gesteld, maar ondanks een aangenomen motie die de gemeente opdroeg actie te ondernemen, verkondigde de VVD wethouder dat hij niets kon doen.

Binnen het wijkplatform is de kwestie van de supermarkt keer op keer ter sprake gebracht, met nu dus als uiteindelijke uitkomst het vertrek van de LIDL supermarkt naar een andere locatie.
Verzet  en actievoeren helpt. Altijd!

Met betrekking tot de toekomst van het winkelcentrum Kauwenhof en de  twee achtergebleven kleine ondernemers zijn er nog vraagtekens.
De SP blijft in nauw kontakt met het wijkplatform over de verdere ontwikkelingen.

U bent hier