h

Uitzonderlijke eensgezindheid....

6 maart 2018

Uitzonderlijke eensgezindheid....

Foto: SP

Een zeldzaam moment in de gemeenteraad op die avond van 5 maart: er werd unaniem ingestemd met een motie, iets wat slechts een enkele keer in onze gemeenteraad gebeurt. Aanleiding voor deze eensgezindheid was  - afgezien van de naderende gemeenteraadsverkiezingen - de parkeersituatie rond het winkelcentrum Kauwenhof in de Doorslag.

Die situatie is nu echt onhoudbaar aan het worden. Mensen komen van heinde en verre om hun boodschappen te doen bij de Lidl. Door die aanzuigende werking van de supermarkt gaan leefbaarheid en veiligheid in de wijk in rap tempo achteruit. Auto’s die maar rondjes rijden door de straten op zoek naar een parkeerplek, gevaarlijke situaties met vrachtwagencombinaties die de supermarkt bevoorraden – het schreeuwt allemaal om aandacht - en vooral actie vanuit de gemeente.

Foto: SP

De gemeenteraad heeft dan ook unaniem steun verleend aan een mede door de SP ingediende motie waarin het college wordt gevraagd iets aan de wantoestanden rond de Lidl te doen.

Maar de verantwoordelijk VVD wethouder Gadella zei echter weinig te kunnen ondernemen. Lidl heeft n.l. zo’n beetje het hele winkelcentrum opgekocht waardoor de gemeente Nieuwegein volgens de wethouder niets kan doen. Behalve dan met lede ogen en onthand toezien, hoe de leefbaarheid in een Nieuwegeinse wijk om zeep wordt geholpen.
Dat gaat er bij de SP natuurlijk  niet in. Het wordt tijd voor actie!

De situatie rond het winkelcentrum Kauwenhof heeft ondertussen ook de regionale pers bereikt. Zie hier de video van het AD.

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier