h

SP onderzoekt parkeeroverlast Kauwenhof

9 december 2017

SP onderzoekt parkeeroverlast Kauwenhof

Foto: SP

De SP is begonnen met een onderzoek naar de parkeeroverlast rond het winkelcentrum Kauwenhof in de wijk Doorslag. Daar waar vroeger een echt gevarieerd winkelcentrum zat, wordt nu bijna het complete winkeloppervlak beheerd door de Lidl supermarkt. Kleinere winkels zijn al verdwenen, resterende zaken zullen, samen met het gezondheidscentrum, binnen afzienbare tijd (moeten) vertrekken. Want de supermarkt wil uitbreiden.

J.l. zaterdag is er door de SP geïnventariseerd waar de klanten van de supermarkt zoal vandaan komen. Daaruit kwam naar voren dat de  supermarkt  een sterk aanzuigende blijkt  werking te hebben op winkelend publiek uit heel  Nieuwegein en omstreken.

Foto: SP

Van de bijna 200 ondervraagden kwam die zaterdag 42% van buiten Nieuwegein. Men was afkomstig uit vooral IJsselstein, maar ook uit plaatsen als Vianen, Lexmond, Benschop, Maarsen en Meerkerk.

Van de Nieuwegeinse klanten bleek slechts 32% uit de wijk Doorslag zelf te komen, de rest kwam uit andere delen van Nieuwegein.

Foto: SP

Mooie getallen voor de supermarkt, maar een stuk minder voor de bewoners in de directe buurt daarvan. Het grootste deel van de klandizie komt n.l. met de auto. Gevolg: de beperkte hoeveelheid parkeerplaatsen staan continu bomvol, auto’s worden daarom volop in de omliggende  woonwijk geparkeerd. Met alle problemen en ergernis voor de bewoners van dien.

Foto: SP

Binnenkort zal de SP in de straten met de meeste overlast huis aan huis informeren naar de mening van de bewoners – en welke maatregelen er volgens hen moeten worden genomen om deze kwestie snel op te lossen.

Ook in de gemeenteraad zijn door de SP fractie vragen gesteld over de situatie rond Kauwenhof.

Dit wordt dus nog op meerdere fronten vervolgd.

Reacties

Het is zoals reeds gememoreertd een komen en gaan van niet inwonende Nieuwegeiners die of hun wagen stallen op he parkeerterrein van de Lidl en een rondje maken in Nieuwegein.Gratis parkeren maar wel de ruimte ontnemen van bezoekers van het winkelcentrum.Daarbij aantekend dat, en de kapper het veld heeft moeten ruimen en binnenkort ook de snackbar en er spraken dat ook nog het gezondheidscentrum drijgd te verdwijnen baart mij,en vele omwonende grote zorgen. Vooral de ouder wordende populatie van inwoners word het wel erg karig qua voorzieningen in de buurd.

Het mag duidelijk wezen dat de steeds grotere stroom van parkeerders op het parkeeeterrijn van de Lidl grote overlast geeft voor de direct omwonende.Het is daar gratis parkeren zonder een tijdslimiet wat een grote aantrekkingskracht heeft voor buitenstaanders.Wagens staan her en der geparkwerd op en naast de stoep zodat ook de toeleveringsbedrijven grote moeite hebben de supers te bevoorraden.Dit lijd vaak tot hoogoplopende conflicten.
Hier moeten maatregelen komen.

Reactie toevoegen

U bent hier