h

Met het vertrek van Emile Roemer…

14 december 2017

Met het vertrek van Emile Roemer…

…vertrekt een politicus die bij het grote publiek als “de meest betrouwbare” wordt en werd gezien. Emile Roemer, jarenlang voorman van de meest sociale partij van dit land, is vooral geroemd om zijn eerlijkheid, zijn betrouwbaarheid en zijn standvastigheid.

Bleef zichzelf - en de idealen van hemzelf en de SP trouw. En dat werd hem door anderen nog wel eens nagedragen. Met eerlijkheid kom je er niet. Betrouwbaarheid? Daar win je geen verkiezingen mee. Ja, zo ver is het politieke vak dus al afgezakt.

Politici die niet schuwen om te liegen, te draaien en hun ellebogen te gebruiken maken al jarenlang de dienst uit in dit land. Ze zijn maar al te graag bereid gebleken zowat alle verkiezingsbeloften in te wisselen voor een plek in vak K.  Compromissen sluiten heet dat. Water bij de wijn doen of, nog mooier, over je eigen schaduw heen springen.

Kritiek kregen Emile Roemer en de SP  bijvoorbeeld met het besluit niet met de VVD in een kabinet te willen gaan zitten. Niet met een partij te gaan regeren met wie je het principieel volledig oneens bent. Een duidelijkheid die niet werd begrepen in dit land waar het verkwanselen van je uitgangspunten schijnt te getuigen van z.g.  dappere, realistische politiek. Dat gelukkig niet iedereen daarvan gediend is hebben ze nu ook bij de nazaten van de legendarische Willlem Drees en Joop Den Uyl aan den lijve ondervonden.

Emile Roemer bleef in dat  wereldje rond het Binnenhof vooral de mens Emile Roemer. Betrokken, oprecht en waar mogelijk zoveel mogelijk het land in om met eigen ogen te aanschouwen waar het neoliberale afbraak beleid toe geleid heeft.

Foto: SP

Hij bezocht onze afdeling in Nieuwegein en het was een feest hem hier te kunnen en mogen ontvangen.  En als ergens de afstand tussen politiek en kiezers verdwenen was dan  was het wel op die avond van zijn bezoek.

Alles is eindig, dus ook de periode van Emile Roemer als boegbeeld van de SP. Hij heeft laten zien dat op een betrouwbare en vooral eerlijke wijze politiek bedrijven zeker nog  kan. Daar zouden al die politici die hem nu bij zijn afscheid zo loven,  een voorbeeld aan moeten nemen.

Het is aan de SP onder leiding van Lillian Marijnissen om die politiek van betrouwbaarheid,  betrokkenheid, eerlijkheid en oprechtheid voort te zetten. Voor een Nederland van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

Emile Roemer bedankt.
Lilian Marijnissen succes.

Met de actieve steun van alle afdelingen gaat het zeker lukken.

Emile Grivel,
Actieteam SP Nieuwegein

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier