h

SP dient motie van afkeuring in over gang van zaken MOvactor

1 juli 2018

SP dient motie van afkeuring in over gang van zaken MOvactor

De SP zal op 5 juli een motie van afkeuring indienen over de gang van zaken rondom de welzijnsinstelling MOvactor. De SP diende eerder al een motie in als reactie op signalen van medewerkers, ex-medewerkers en vrijwilligers dat het goed mis was bij de instelling. De reactie die het college gaf op de motie via een brief is wat de SP betreft flink onder de maat.

De motie die op 31 mei werd aangenomen stelde dat het college snel duidelijkheid moest geven over de richting waarin MOvactor aan het bewegen is. Ook moesten de medewerkers beter betrokken worden. De brief was wat fractievoorzitter Martijn Stekelenburg betreft geen passende reactie op de motie en het spoeddebat waarin deze motie werd ingediend. Stekelenburg: ’Ik heb meteen toen we die brief kregen een brandmail aan burgemeester Backhuijs gestuurd. Ik sprak hem aan als voorzitter van het college én als voorzitter van de raad. ‘Zoals het college hier optreedt kan echt niet door de beugel’.

Op de brandmail kwam geen enkele reactie. Wat SP betreft is de maat vol. Op 5 juli volgt er een motie van afkeuring en wordt van het college geëist om nu echt snel in beweging te komen.

Reactie toevoegen

U bent hier