h

SP vraagt aandacht voor onderzoek regionale sociale dienst

31 augustus 2013

SP vraagt aandacht voor onderzoek regionale sociale dienst

Afgelopen zaterdag was de SP aanwezig op de Nieuwegeinse markt om het publiek extra attent te maken op onze enquête over de sociale dienst. Die heet tegenwoordig Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en werkt regionaal voor de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Lopik, Vianen en Houten. De speciale flyers voor deze enquête werden ruimschoots onder belangstellenden verspreid. Maar ook was het goed om te horen dat heel veel mensen nog nooit met de sociale dienst te maken hebben gehad. Ondertussen loopt het met de enquête zelf erg goed. Al veel mensen hebben de moeite genomen om de vragen te beantwoorden. Uiteindelijk moeten alle bevindingen uitmonden in een rapport voor de gemeenten waar de WIL werkzaam voor is.

De speciale flyers voor deze enquête werden ruimschoots onder belangstellenden verspreid. Maar ook was het goed om te horen dat heel veel mensen nog nooit met de sociale dienst te maken hebben gehad.

Ondertussen loopt het met de enquête zelf erg goed. Al veel mensen hebben de moeite genomen om de vragen te beantwoorden. Uiteindelijk moeten alle bevindingen uitmonden in een rapport voor de gemeenten waar de WIL werkzaam voor is.

Alvast een bloemlezing uit de reacties:

- De privacyregels worden continue overtreden omdat bij de balie in het openbaar de privé situatie van cliënten wordt besproken en er te weinig spreekkamers zijn;

- Een uitstroompremie na werk gevonden te hebben, wordt pas na maanden, of helemaal niet, uitbetaald, terwijl de wettelijke termijn maximaal 8 weken is;

- Er wordt geen rekening gehouden met noodzakelijke verzorging van jonge kinderen;

- Alle cliënten worden steevast respectloos getutoyeerd;

- Medewerkers van de WIL zijn slecht bereikbaar;

- Indien je een minuut te laat bent voor een afspraak, wordt je weggestuurd. De medewerkers zelf echter komen rustig een kwartier te laat. Dan geldt op tijd komen niet natuurlijk.

Klik hieronder op de link om de enquête in te vullen.

Vertel ons over uw ervaringen met de regionale sociale dienst (anoniem)
Download de flyer en verspreid hem zelf!

U bent hier