h

Feestelijke opening bouwspeeltuin 'Bouwgein'

6 juni 2009

Feestelijke opening bouwspeeltuin 'Bouwgein'

Vandaag was de feestelijke opening van Bouwgein na jaren van hard ploeteren door veel vrijwilligers om de gesloten bouwspeeltuin weer op te bouwen. Burgemeester de Vos en een van de kartrekkers van dit geweldige initiatief Martin Koot, hielden een toespraak waarna de opening een feit was. SP is verheugd met de opening van deze wijkvoorziening en huldigt alle vrijwilligers die hieraan een bijdrage hebben geleverd.

Opening Bouwgein

"SP pleit voor voldoende voorzieningen in elke buurt en een bouwspeeltuin heeft daarin een prima plaats", aldus fractievoorzitter Martijn Stekelenburg. "Toen de speeltuin gesloten werd door bezuinigingen, ontstond een uniek initiatief vanuit enkele buurtvaders die de sluiting niet accepteerden. Veel bloed zweet en tranen zijn gestoken in het opnieuw opbouwen van de speeltuin, die nu ook een multi-functioneel karakter heeft door het onderbrengen van kinderdagverblijf Kind en Co. Zo wordt het kostendekkend en is de toekomst van de speeltuin verzekerd".

SP is van mening dat in iedere wijk voorzieningen voor jong en oud aanwezig dienen te zijn, zoals ook omschreven in het buurtenprogramma(Pdf). "Eigenlijk moet de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen voor deze voorzieningen maar wanneer dat niet gebeurt en de bewoners van de buurt zélf actie ondernemen, hebben we daar veel respect voor", zegt Stekelenburg.

Iedereen wordt aangeraden om eens te komen buurten bij Bouwgein, bezoek de website voor openingstijden en mogelijkheden!

Een aantal jongeren bezongen de opening van Bouwgein
Jongeren zingen voor Bouwgein

SP klust mee bij Bouwgein

U bent hier