h

Folderen in Nieuwegein

14 augustus 2012

Folderen in Nieuwegein

'Nou nee met politiek bemoei ik me niet, het zijn allemaal zakkenvullers, ze doen niks voor je, een beetje kletsen in Den Haag en voor de rest helemaal niks.' Dit is een veel gehoorde reactie wanneer je mensen aanspreekt tijdens het folderen. Ik ben het daar niet mee eens want de politiek bemoeit zich wel met jou. Denk bijvoorbeeld maar aan de gezondheid zorg,veiligheid ,onderwijs, zaken die je direct raken.

Ze raken je direct in je portemonnee zoals de eigen bijdrage in de gezondheidszorg of je salaris of de pensioengerechtigde leeftijd. In je beweging en onafhankelijkheid doordat de politiek alweer een maatregel neemt die je treft in je inkomsten. Wie geeft je de garantie dat je gezond blijft, en mocht je wat gaan markeren, is wat jou treft nou net uit het basis zorgpakket is gehaald.

Dan is het toch prettig te weten dat er een politieke partij is die voor jou op de bres springt om die afbraak van de met bloed, zweet en tranen bevochten verzorgingsstaat overeind te houden. Die solidariteit hoog in het vaandel heeft. Die solidariteit bestaat uit de zwaarste lasten voor hen die het kunnen dragen en indien nodig een steun in de rug voor hen die buiten hun schuld in de problemen komen. Top is het te weten dat de SP niet jaloers of afgunstig is op mensen die het goed doen in de maatschappij. Zij wil juist solidair zijn met hen te zijn die het minder hebben.

De SP leden hebben net als ieder ander in Nederland behoefte aan veiligheid ,gezondheid? en autonomie. Die krijg je niet cadeau; daar moet je wat voor doen. Stem op 12 september op de SP.

W. van Lunteren

U bent hier