h

De zomercolumn vanuit Spanje

22 juli 2012

De zomercolumn vanuit Spanje

Ik ben even op vakantie, gelukkig wel. En zo zijn er veel meer mensen die in deze periode van het jaar in ieder geval vakantie vieren, dichtbij huis of verder weg. Nog wel tenminste. Even de dagelijkse boel de boel laten. Aan de andere kant: internet en sociale media maken het mogelijk volledig geinformeerd te worden en te blijven over de toestand elders op de wereld. Zo lees ik hier in Zuid Europa dat de VVD het toch mogelijk wil maken 130 te gaan rijden op een stuk van de A2, ergens tussen Utrecht en Amsterdam.

Afspraken met in de nabijheid van dat toekomstige racecircuit verkerende gemeenten, worden ogenschijnlijk overboord gekieperd ter meerdere eer en glorie van de zich graag snel voortbewegende, VVD kiezer. Over opportunisme gesproken.

Maar dat er dit jaar bijvoorbeeld een record aantal bedrijven failliet gaat, mede door het gevoerde beleid van het kabinet Mark de Laatste, daar hoor je die club van Veelverdieners nu niet over. In mijn vakantieland zijn er de afgelopen dagen duizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen aangekondigde draconische bezuinigingen hier.

Salarissen, uitkeringen en subsidies omlaag of geschrapt, belastingen flink omhoog. Dat werk dus. Het klinkt ook hier als de bij ons thuis bekende neoliberale Rutte Riedel van afbraak, hakken en pakken. Alleen, thuis gaan de mensen niet massaal de straat op. Nog niet tenminste. Maar als de voortekenen niet bedriegen zal men op 12 september - terug van vakantie - wel massaal naar het stemlokaal gaan om definitief te kiezen voor een volledig andere koers.

Adios!

Emile Grivel

U bent hier