h

Plannen maken voor de raadsverkiezingen 2014

16 juni 2012

Plannen maken voor de raadsverkiezingen 2014

U denkt misschien dat u het verkeerd leest; 2014? Ja dat staat er echt. Over twee jaar komen er nieuwe raadsverkiezingen en als de SP het zo goed blijft doen, komt er mogelijk een grote klapper aan voor de lokale afdeling. SP timmert in Nieuwegein al jaren aan de weg.In 2006 kwamen we voor het eerst in de Raad. Als we op 12 september een goede uitslag maken, zijn er grote kansen voor de raadsverkiezingen die daar snel op volgen. Ook in Nieuwegein wil de SP meebesturen, niet alleen in de oppositie, maar ook nu eens in het college. Dat vraagt om een sterke afdeling en een sterke fractie. Vandaag was ik op ons nieuwe partijgebouw in Amersfoort om hierover te spreken met het bestuur. Ik nam gelijk de rondleiding maar even mee!

Ons nieuwe pand, dat vroeger in Rotterdam zat, is volledig gerenoveerd en werd vandaag ook feestelijk geopend. Midden in het centrum van Amersfoort en tussen de grote bedrijven, een mooie plek voor SP! De tomaat zie je van ver al aankomen, precies hoe het moet.

Maar dan de raadsverkiezingen. Nieuwegein is al maanden bezig met een selectie van mogelijke kandidaten. Met veel van onze leden zijn al gesprekken gevoerd over een mogelijk raadlidmaatschap. Het valt tegenwoordig niet mee mensen te motiveren om voor politiek werk te kiezen. Gelukkig gaat dit bij SP heel anders dan bij andere partijen. Als SP raadslid ben je onder mensen en breng je minimaal evenveel tijd door in de wijken en buurten als in de raadszaal. Zonder die verhouding is het raadswerk zinloos in onze ogen. Dan rest alleen het vergaderen over die stapels papier. Daar wordt onze stads niet beter van, dat kan ik u verzekeren.

In september starten we met een regionale scholing waar kandidaten uit omliggende afdelingen aan mee gaan doen. Zo stomen we klaar en bereiden we voor op de grote stap naar collegedeelname. Uiteraard is dat niet tegen iedere prijs. Alleen als de SP een wezenlijk verschil kan maken op sociaal gebied, zullen we deelnemen aan het lokale bestuur. Dan moet ook dat poppodium met jongerencentrum er eindelijk komen. Tot die tijd bereiden we ons voor, en daar gaan we stevig tegenaan!

Nog even het nieuwe pand. Een van de meest inspirerende motto's van onze partij prijkt groot in de onvangstruimte. Zie hieronder voor deze fraaie leus.

U bent hier