h

Koud, kil en ongepast!

16 juni 2012

Koud, kil en ongepast!

Dat het VVD beleid asociaal is hebben we de afgelopen regeerperiode aan den lijve ondervonden. In rap tempo werd in Nederland gehakt en gesnoeid in alles wat nog enigszins sociaal kon worden genoemd. Beleid dat kon worden uitgevoerd dankzij enthousiaste medewerking van het CDA en de Wildersbende. Na het sneven van het Catshuisoverleg kwam het Kunduz verhaal. Dat bleek een Catshuisakkoord 1.1, een lightversie van alle draconische afspraken uit het Catshuis. Opvallend en positief in het Kunduzverhaal was, dat het oorspronkelijke idee om te snijden in de ontwikkelingshulp niet werd gehandhaafd. Maar al die dappere Kunduzpartijtjes begonnen daarna in snel tempo afstand te nemen van verschillende onderdelen van hun eigen akkoord.

Steeds duidelijker werd, dat deze overeenkomst louter en alleen was opgesteld om in 2013 te kunnen voldoen aan de dwingelandij van de Europese normen. En nu komt de VVD bij monde van dat vleesgeworden arrogante Blok waterijs met het idee, om de ontwikkelingshulp de nek om te draaien. Levert weer lekker een paar miljard op. Daar zou toch echt ieder mens met enig sociaal en medemenselijk gevoel in zijn donder vreselijk kwaad over moeten worden!

Weet u wat veel geld oplevert beton Blok? Het ophouden met die JSF idioterie, het echt aanpakken van de villasubsidie, iets doen aan al die buitenlandse bedrijven die NL als belastingparadijs misbruiken, het aanpakken van de bureaucratie in de gezondheidszorg, het verhogen van de belastingtarieven voor de allerhoogste inkomens en het stoppen met het wegsluizen van miljarden euro naar banken die dankzij uw neoliberale waanzinpolitiek - verantwoordelijk zijn voor alle economische ellende.

Maar nee, de VVD van goedlachse Mark met dat Blok voor zijn kop kiest er voor om over de rug van de allerarmsten op deze wereld, ten koste van miljoenen hongerlijders, van kinderen die leven op vuilnisbelten en mensen die omkomen van hitte en watergebrek, geld weg te graaien puur voor het eigen financiele gerief. Boos word je ervan. Ongelofelijk dat politici in Nederland al zo ver gezonken zijn dat ze dit soort vreselijke plannen bedenken. On-Nederlands, onmenselijk, gevoelloos, koud en kil. Eigenlijk gewoon ongepast. Maar dan wat sterker uitgedrukt.

Emile Grivel

U bent hier