h

Protesteer tegen de rechtse afbraak!

14 januari 2011

Protesteer tegen de rechtse afbraak!

Binnen 2 maanden zijn er dus weer verkiezingen. Maar daar is op een aantal lokale sites van partijen in Nieuwegein echter helemaal niets van te merken. Net zoals bij vorige gelegenheden lijkt er weer sprake te zijn van een diepe winterslaap. Berichten stammen in sommige gevallen van vlak na de zomervakantie 2010, sommige blogs zelfs van ver daar voor. Men heeft zich weer teruggetrokken en wekt de schijn min of meer in het geniep politieke zaken te doen. En misschien klopt die indruk wel. Communicatie met de inwoners voltrekt zich in ieder geval niet via de lokale internetsites. Men moet hetgeen de politici in al hun zogenaamde wijsheid hebben besloten toch vooral vernemen uit de locale media.

Waar veel heren en een paar dames wel erg druk mee zijn is het Twitteren. En dan vooral veel oninteressante wetenswaardigheden zoals bijvoorbeeld de drukte in de tram, het bekijken van een sportwedstrijd, samen met kinderen ergens naar toe gaan of recent kerkbezoek. Irritant nietszeggend geneuzel in de ruimte, vooral bedoeld om te laten zien dat men op dat terrein wel degelijk met de tijd meegaat. En ja, af en toe komt er een berichtje voorbij dat iets te maken heeft met lokale politiek. Zoals het bijwonen van een raadsvergadering en een gezellig samenzijn in een kroeg met leden van een andere fractie.

Maar met het naderen van de verkiezingsdatum van 2 maart zullen al die Twitteraars ongetwijfeld weer de slaap uit hun ogen wrijven. Ze moeten weer de boer op, zieltjes winnen en vooral doen alsof ze het allemaal echt menen, dat contact met de mensen op straat. Zelfs de lokale sites zullen weer worden gereanimeerd en korte tijd bol staan van de zogenaamde campagnesuccessen. Om na 2 maart weer in te dommelen. Want dan is er vast sprake van voorjaarsmoeheid.

Emile Grivel

U bent hier