h

Nog even. . .

30 mei 2010

Nog even. . .

En dan is het zover. Spannende dagen voor iedereen die zich op de een of andere manier bezighoudt met politiek. Tijdens onze laatste grote flyeractie op City Plaza de laatste voor de verkiezingsmarkt op 5 juni viel op, hoeveel mensen ondertussen Emile Roemer kennen. En men liet zich alleen maar positief over hem uit. Hij is de man die zich volledig richt op de inhoud van de programmaas, die niet met modder gooit en die met een kwinkslag ook de nodige humor in de vaak gortdroge discussies brengt.

Terwijl de anderen met zogenaamde slimmigheden proberen elkaar zoveel mogelijk verbaal onderuit te halen staat Emile Roemer boven dat ondermaatse persoonlijke gekrakeel. Een verademing. Desondanks waren er op City Plaza toch nog mensen die aangaven op de Bende van Venlo te gaan stemmen. Of op de VVD, die ondertussen hevig lonkt naar de gunsten van die zeer rechtse en nationalistische club. Wat dat betreft lijkt het erop dat de club van Rutte ook steeds verder naar rechts opschuift, met alle desastreuze gevolgen van dien, mocht de VVD echt de verkiezingen gaan winnen.

In Nieuwegein is ondertussen gebleken dat het nieuwe college van PvdA, CDA, D66 en VVD vooral oog heeft voor het economische belang van beton, dat het partijen zijn die, als ze eenmaal op het pluche zijn terechtgekomen, zich weinig gelegen laten liggen aan de vele kritiek die er de afgelopen jaren juist ook op dat beleidsonderdeel is uitgeoefend.

En ook landelijk is het risico nu dus levensgroot aanwezig dat deze vier partijen, die nu heel hard roepen dat zij vooral sociaal verantwoord gaan bezuinigen, na de verkiezingen handje klap spelen en een draconisch economisch sociaal beleid gaan voeren. Met name de PvdA staat er om bekend, dat zij na verkiezingen uiterst soepel ver naar rechts buigt om toch maar vooral in de Tweede Kamer in vak K te kunnen terecht komen. Net zoals ze dat dus ook in Nieuwegein hebben gedaan.

Stem dus gewoon SP, Emile Roemer of natuurlijk onze eigen Nine Kooiman (15).

Emile Grivel

U bent hier