h

Campagnestilte geldt niet voor PvdA

15 mei 2010

Campagnestilte geldt niet voor PvdA

Politieke partijen hebben uit medeleven met de slachtoffers en hun nabestaanden van de vliegramp in Tripoli met elkaar afgesproken vanaf woensdag 12 mei alle campagneactiviteiten voorlopig te staken. Zowel landelijk als regionaal/lokaal is alles stilgelegd: van debatten in de landelijke media, en grote feestelijke campagnebijeenkomsten tot aan folderen in stad of dorp aan toe. Alles ligt stil. Alles? Nou, niet in Nieuwegein.

Een partij is juist volop begonnen met plakken. Weblog van vrijdag 14 mei: vrijdagmiddag zijn de nieuwe metalen borden beplakt met grote posters van de kandidaat-premier van de PvdA. We snappen het wel, plakken blijft arbeid. Iets voor die arbeiders, horen we ze zeggen. Maar da's niet erg, daar weet de Partij v/d Arbeid wel raad mee: plakken!

Inderdaad, van plakken heeft de PvdA een hoop verstand: vooral aan het pluche. Maar dat het onkies is om tijdens de breed gedragen periode van campagnestilte gewoon een plakjob uit te voeren hebben ze niet in de gaten. Het inlevingsvermogen bij die club is kennelijk niet sterk ontwikkeld. Is dat nieuws? Nou nee, eigenlijk niet.

Emile Grivel

U bent hier