h

Steen voor steen naar een nieuw Bouwgein

13 maart 2010

Steen voor steen naar een nieuw Bouwgein

Vandaag was er een bijeenkomst van Bouwgein om te praten over een doorstart. Bouwgein bestond eigenlijk al vanaf 1982. Helaas moest het in 2005 dicht door bezuinigingen, maar is het door particuliere initiatieven weer opgezet. U ziet hierin ook dat de mensen het moeten doen, met elkaar. Na de schrikbarende toestand die de brand heeft achtergelaten, en laten we vooral de emotionele effecten niet vergeten, is op mij deze bijeenkomst het meest bijgebleven dat de inzet hoog is van Nieuwegeinse bewoners voor wederom een nieuwe laagdrempelige voorziening op te bouwen.

Dat kan ook alleen door er veel uren in te steken, en hoop en geloof in een nieuw pand, waarin samen te spelen en te bouwen is. Het moet ook een ontmoetingsplek zijn, een culturele plek die een bindende plek is voor de Nieuwegeinse kinderen en inwoner. Volgens penningmeester M. de Jong is het meest optimistische scenario dat in oktober over voldoende financiele middelen beschikt wordt.

Toch kan het niet snel genoeg gaan, de verwachting is dat na de expertise deze week alles afgevoerd gaat worden, en er eerst een noodgebouw gaat komen, met een groot hek erom heen. De gemeente is hierin bereidwillig. Er mag natuurlijk niet weer zoiets als de brand gebeuren, dus de wens om het nieuwe gebouw van steen te maken is geen overbodige luxe. De hutten gaan weer terugkomen en men wil in augustus open gaan met tenten, als er aanvullende idee?n zijn, zijn die zeker welkom bij Bouwgein.

Initiatieven uit de wijk waren er genoeg, een moeder had een vergunning had aangevraagd en samen met kinderen 2226,69 opgehaald! Ook een bekend bouwbedrijf wil hoofdsponsor worden. Door positief denken, het besef dat we het met elkaar moeten doen geeft ook een extra waarde aan het nieuwe gebouw. En ook voor de kinderen die daar in het verleden gespeeld hebben. SP juicht dit nieuwe initiatief toe, samen voor een nieuw Bouwgein!

Patrick van Ettekoven

U bent hier