h

Politie met passie

28 februari 2010

Politie met passie

Kandidaat raadslid Nine Kooiman in gevecht met politiehond

Gedrevenheid en passie voor het vak, zijn mij opgevallen tijdens het meedraaien in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de politie Nieuwegein. Deze mensen zijn de grote schoonmakers van de maatschappij. Zij halen de raddraaiers, relschoppers en criminelen van de straat. Waar anderen het wel uit hun hoofd halen om alleen op een groep van 20 baldadige jongeren af te stappen om weer rust op straat te brengen, draaien deze mannen en vrouwen daar hun hand niet voor om. Het is aanpakken en oppakken van wat er op hen af komt.

Deze mannen en vrouwen zorgen zo goed voor ons. Ik was dan ook met stomheid geslagen dat er zo ontzettend slecht voor de politie wordt gezorgd. Want door de bezuinigingen moet straks de politie in Nieuwegein 1 van de 3 politieauto's inleveren terwijl ze nu al een tekort aan wagens hebben. Of wist u dat met twee maanden winterweer en ijs op de weg de politie niet eens winterbanden mocht hebben? En vraag eens voor de grap aan een politie man of vrouw naar het nieuwe systeem waar zij mee moeten werken. Ze moeten al achterlijk veel invullen, maar dit systeem zorgt er ook voor dat dit er niet gemakkelijker op wordt.

Het is dat het groepsgevoel enorm goed is bij de politie en ze veel geduld hebben om elkaar te helpen met het invoeren, maar dit moet toch ook anders kunnen? En als ze eindelijk gewend zijn aan dit systeem dan krijgen ze weer een nieuw systeem, want dat is ook al bekend. Hierdoor hebben ze minder tijd om te doen wat ze het liefste willen, op straat zijn.

Oke, dan ook nog een klein weetje wat ik met u zou willen delen. Dacht u ook altijd al, waarom rijdt die politie zo enorm hard? Dat dacht ik ook. En ben erachter dat zij continue bezig zijn met of het achtervolgen van een verdachte wagen, het reageren op een melding van de meldkamer of een collega te hulp moeten schieten. Dan rijden ze hard, inderdaad heel hard, maar dat gebeurd niet altijd met zwaailicht. Handig om te weten toch?

Ik zou nog zoveel willen vertellen. Bijvoorbeeld dat de wijkagenten echt naam en een gezicht hebben hier in Nieuwegein. Dat de jeugd deze wijkagenten hartelijk begroeten. Dat de politie zich ook zorgen maakt over de voorzieningen voor jongeren. Dat ze opvallend goed kunnen bemiddelen. U merkt het, ik ben heel enthousiast. Maar dat komt echt omdat dit enorm enthousiaste mensen zijn die met onvoldoende tijd en middelen, toch hun werk gedreven en met enthousiasme doen. Inderdaad, politie met passie!

Nine Kooiman

U bent hier