h

Keuze voor linkse coalitie of wederom met rechts in zee?

18 februari 2010

Keuze voor linkse coalitie of wederom met rechts in zee?

Tijdens een aantal debatten deze maand heb ik PvdA ertoe aangezet om bij de komende verkiezingen naar links te kijken als er samenwerkingspartners gezocht worden. Ook vanavond deed Stef van der Steen dat weer in Jutphaas. Ik hoop vurig dat PvdA haar les geleerd heeft, ook weer na het debacle dat zich vanavond in alle journaals presenteerde. Je principes komen hevig onder druk te staan als je de verkeerde vrienden maakt. Zo eindigen bijvoorbeeld leuk begonnen vakanties ook vaak in ruzies tot en met de thuiskomst aan toe.

Ik heb wel het idee dat PvdA klaar is om naar links te kijken. Ik bespeurde tijdens de debatten ondanks hun enthousiaste lijsttrekker Bert Lubbinge een zekere moeite bij het uitleggen van hun collegebeleid in de afgelopen jaren. Ik kan me dat voorstellen. Al hebben ze het er zeker zelf naar gemaakt. Niet alleen sloten ze een tamelijk rechts akkoord in 2006, ook besloten ze de coalitie niet onder druk te zetten en stemden ze daarom tegen vrijwel alle sociale voorstellen van SP. Mijn indruk uit de laatste week is dat PvdA nieuwe vrienden op links zoekt. Zowel landelijk als lokaal in Nieuwegein. Ik kan ze dat aanraden. Beter laat dan nooit, en we zullen het niet tegen ze gebruiken wanneer we samen een mooi sociaal programma kunnen neerzetten voor de komende jaren. Bij deze de handreiking!

Martijn Stekelenburg

Lijsttrekker

Reacties

Martijn,
Wij keken vier jaar geleden al naar links, maar toen gaven jullie niet thuis! Ik zie (bedankt voor die mooie foto van Roosje) dat jullie daar nu spijt van hebben. Dat is een mooie en eerlijke erkenning. Respect. We praten na 3 maart graag verder hoe we het sociale gezicht van Nieuwegein de komende jaren behouden en verbeteren.
groet en succes in de campagne
Erwin Kordes
fractievoorzitter PvdA

Had begrepen dat de reden om niet mee te gaan was omdat de SP geen oorlog wilde steunen. Klopt dat?

U bent hier