h

Het is toch niet te geloven?

11 februari 2010

Het is toch niet te geloven?

Vanmiddag op Radio M hoorde ik een bericht, waarbij ik mijn oren niet kon geloven en mijn mond open viel. De PvdA gaat in Nieuwegein op zoek naar leegstaande ruimtes voor een poppodium. Tot nu toe zijn ze in de bestaande coalitie niet verder gekomen dan een bedrag van 50.000 Euro krediet beschikbaar te stellen voor losse optredens in de stad.

Van een vaste plek voor het poppodium is nooit sprake geweest. Voorstellen van de SP en suggesties voor locaties werden, ook door de PvdA, allemaal afgewezen. Zelf het voorstel om een poppodium een plek te gunnen in de binnenstad (waar nu nog voldoende plek en ruimte voor is) werd afgewezen.

De SP maakt zich al vanaf 2003 sterk voor een poppodium in Nieuwegein. De SP heeft destijds zelfs nog met een ludieke actie zelf voor 1 dag van de binnenstad een poppodium gemaakt. Jammer dat de andere partijen daar toen geen gehoor aan gaven. Maar er klinkt dus hoop. De PvdA neemt ons standpunt voor een poppodium over en wil er actief mee aan de slag. Laten we dan ook hopen dat de PvdA nu standvastig is en er met de SP voor zorgt dat het poppodium er na 3 maart als een hamerstuk door de gemeenteraad komt.

Herman Mekenkamp

U bent hier