h

Het is weer voorbij die mooie zomer

2 september 2009

Het is weer voorbij die mooie zomer

En dat betekent dat we weer startklaar zijn voor de komende politieke periode. Een periode waarin duidelijk zal worden hoe het kabinet Balkende/Bos de miljarden  die zo gul aan de banken zijn verstrekt denkt terug te halen. De derde dinsdag in september wordt het allemaal openbaar, maar  je kan op je vingers natellen dat dit kabinet ?? gespeend van iets dat lijkt op een sociaal gezicht ?? zoveel mogelijk geld weg gaat schrapen op de plekken waar het juist zo hard nodig is.

Zo zal er weer gesproken worden over het optrekken van de AOW leeftijd van 65 naar 67, maar niet over het aanpakken van bijv. de hypotheekrenteaftrek. En de miljarden verslindende JSF plannen zullen natuurlijk niet ter discussie worden gesteld. Maar wel komen er enorme bezuinigingen bij het politieapparaat. Nee, handen af van de AOW! Daarom hebben we ook in Nieuwegein actie gevoerd tegen de verhoging van de AOW leeftijd en zullen we dat de komende periode ook weer voortzetten.

Op lokaal niveau zullen langzaam maar zeker de contouren zichtbaar worden van het nieuwe stadscentrum. Het nieuwe theater wordt een paar miljoen duurder, maar gelukkig ?? de bouw van de parkeergarages valt een miljoentje of wat goedkoper uit. En het grote terugverdienen zal gaan via de parkeertarieven. Saillant detail: de eventuele verliezen zijn volledig voor rekening van de gemeente (wij allen als belastingbetaler), bij winst pakt vastgoedontwikkelaar Corio (feitelijke eigenaar van City Plaza) daar een aardig deel van mee, zo stond onlangs in het AD te lezen.

Het wordt tijd dat hier in Nieuwegein een andere politieke wind gaat waaien ?? een wind waarbij vooral met de belangen rekening wordt gehouden van hen die het toch al niet te breed hebben en waarbij de sterkste schouders ook serieus de zwaarste lasten gaan dragen. Dat het eindelijk niet meer gaat om beton, maar om de mensen in Nieuwegein. Dat we de stad socialer en menselijker maken. De kans om dat echt voor elkaar te krijgen komt er aan. In 2010, gemeenteraadsverkiezingen.

Emile Grivel

U bent hier