h

Gegoochel met miljoenen

17 september 2009

Gegoochel met miljoenen

Gegoochel met miljoenen

 Terwijl iedereen nog na zit te hijgen van ??s majesteits toespraak  en de vele vele euro??s  die het kabinet over een poosje ?? na er flink op gestudeerd te hebben ?? overal gaat wegschrapen waar ze het makkelijkst weg te halen zijn  - duikt in het AD  en op de site van Elsevier het bericht op dat Nieuwegein een miljoenenclaim tegemoet kan zien i.v.m. de bouw van het nieuwe stadshart.

Wat nu weer?

Dit geldverslindende prestigeproject wordt duurder en duurder ?? en zo gaat dat natuurlijk altijd met dit soort projecten. Je hoeft geen helderziende te zijn om te kunnen voorspellen dat er  - voordat het zaakje gereed is ?? nog diverse tegenvallers zullen worden gepresenteerd, waarvan de kosten op de een of andere wijze zullen worden doorberekend aan de inwoners. Nu is er dus - na de extra kosten voor het nog te bouwen theater ?? mogelijk weer een tegenvaller van ettelijke miljoenen. Albert Heijn, Blokker en C&A zijn van mening dat de bouw van het nieuwe stadshart hun geen mogelijkheden meer biedt om uit te breiden ?? en dat zou ze dus de nodige centen kosten. Of de gemeente Nieuwegein die maar even wil betalen. Is hier nu sprake van een reële  dreiging met een miljoenenclaim, of wordt hier geprobeerd om op deze wijze bepaalde zakelijk doelstellingen voor elkaar te krijgen? Druk uitoefenen noemen sommigen het, anderen zouden wellicht spreken over een vorm van chantage. Het gaat in ieder geval over geld, heel veel geld.

De zaak wordt nu bekeken door advocaten om te bezien of er iets geregeld kan worden. De verantwoordelijke wethouder (Lubbinge) blijft het allemaal maar van de positieve kant bekijken: het feit dat deze bedrijven eigenlijk willen uitbreiden toont volgens hem toch de kracht aan van het nieuwe stadscentrum. Dat dat z.g. krachtige stadscentrum op deze manier misschien nog wel eens miljoenen gemeenschappelijke eurootjes extra zou kunnen gaan kosten, daar heeft ie het verder nog niet over.

Maar daar komen we als inwoners van Nieuwegein ongetwijfeld later nog wel achter.

 Emile Grivel

U bent hier