h

Zorgloos of zorgeloos

19 december 2015

Zorgloos of zorgeloos

Het afgelopen jaar is de SP Nieuwegein zeer vaak op straat te vinden geweest. Om te luisteren, te praten, te discussiëren en te informeren.Wat houdt mensen in Nieuwegein bezig, waar lopen ze tegenaan, hoe ervaren ze hun stad, welke zaken lopen goed en wat kan er veel beter.

Zo ook afgelopen zaterdag op City Plaza, waar de SP Zorgkaart werd uitgedeeld. Een kaart met een boodschap over de zorg, de thuiszorg. Het afgelopen jaar is ook in Nieuwegein de thuiszorg problematiek nadrukkelijk in beeld geweest. Het is nog maar een jaar geleden dat veel thuiszorgmedewerkers in onze regio  de keus kregen om over te stappen naar TZorg of hun biezen te pakken. Dat soort praktijken speelden en spelen zich af in de keiharde commerciële wereld van de thuiszorg. Er wordt over mensen heen gewalst. Over personeel en over hun cliënten.

Op dit moment verliezen 40.000 mensen hun zorg van TSN, 12.000 TSN werknemers worden op straat gegooid. Het is de cowboy mentaliteit die in de thuiszorg aan de orde van de dag is. Een mentaliteit die zich kon ontwikkelen door de bewuste politieke keuzes in Den Haag. Het  moest allemaal goedkoper, efficiënter ook. De markt zou het wel gaan regelen. Het werd een bezuinigingsoperatie zonder weerga.
En alle bekende gevestigde partijen die de afgelopen jaren in kabinetten  hebben gezeten of die op wat voor manier dan ook daar steun aan hebben verleend, zijn hier verantwoordelijk voor.

De bezuinigingen van dit kabinet op de thuiszorg moeten van tafel. 12.000 TSN medewerkers moeten gered worden, 40.000 mensen die van TSN afhankelijk zijn  moeten gered worden. Als een kabinet banken kan redden met miljarden, dan kan zij toch zeker ook de thuiszorg redden?  Waar een wil is…..

Emile Grivel

Foto: SP

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier