h

Emile Roemer over tv-spotje

1 november 2014

Emile Roemer over tv-spotje

U hebt de tv-spotjes vast gezien. ‘Nederland verandert, de zorg verandert mee.’ In een serie spotjes vertelt het kabinet hoe schitterend de zorg er na 1 januari uit gaat zien. In de sprookjes van het kabinet is er goede zorg voor iedereen, thuis of in de zorginstelling. En natuurlijk zorgen familie en buren ervoor dat álles goed komt, ook als het kabinet de professionele zorg heeft wegbezuinigd.

Werkgevers in de zorg waarschuwen dat er te weinig geld is voor voldoende wijkverpleegkundigen. Thuiszorgmedewerkers worden massaal ontslagen of moeten tientallen procenten van hun salaris inleveren. Mensen met een persoonsgebonden budget zitten in de stress, zij weten niet waar ze na 1 januari 2015 aan toe zijn. De verzorgingshuizen worden gesloten, terwijl de behoefte aan goede zorg alleen maar toeneemt.

Natuurlijk, ik ben erg voor goede voorlichting als de overheid ingrijpende besluiten neemt. Maar er is een groot verschil tussen voorlichting en propaganda. De zorgspotjes van het kabinet hebben met de werkelijkheid van gewone mensen helemaal niets te maken. Het is misleiding, bedoeld om u en mij zand in de ogen te strooien. Trap er niet in.

Reacties

Ik werk zelf als wijkziekenverzorgende in Veldhoven per volgend jaar zijn wij bij de Zuidzorg boventallig verklaard! Het kabinet promoot zo lang mogelijk thuis blijven van onze ouderen, maar verantwoorde zorg is er niet meer bij.
Deze spotjes laten iedereen geloven dat het beter wordt in plaats van slechter!!!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier