h

Inspirerend!

7 februari 2019

Inspirerend!

Foto: SP

Wát een manifestatie, wát een opkomst! Meer dan 15.000 scholieren namen de moeite om donderdag 7 februari af te reizen naar Den Haag. Om op hun manier te protesteren tegen het politieke gespijbel rond het klimaat.

In tijden is er in Nederland niet zó massaal ergens voor – of tegen gedemonstreerd. Terwijl er zoveel zaken zijn die schreeuwen om protest, om actie. Het klimaat natuurlijk, maar ook meer “basale" zaken als pensioenen, de desastreuze situatie in het onderwijs of de zorg, de onverantwoorde werkdruk bij de politie, de woning”markt” waar betaalbaar wonen  zo goed als onmogelijk lijkt geworden, stagnerende salarissen, verhoging van de BTW. Om maar wat te noemen….

Het scholierenprotest is  o.a. geinspireerd door gelijksoortige acties in Belgie, waar nu al een aantal weken achtereen op donderdagen door “schooljeugd”wordt gedemonstreerd voor een rechtvaardige en serieuze aanpak van de klimaatproblematiek.

Laat de manifestatie in Den Haag van vandaag ook een inspiratie zijn voor veel meer mensen om hun stem op straat te laten horen. In maart worden voor de Statenverkiezingen manifestaties georganiseerd rond het klimaat, het onderwijs en de pensioenen. En er zijn nog meer acties te verwachten, zoals van de politie in Den Haag.

Foto: SP

De jeugd heeft de toekomst, de jeugd wíl de toekomst, maar wij moeten die toekomst voor hen mogelijk maken. Door op te komen voor alles wat sociaal is afgepakt terug te halen, door op te komen voor een fatsoenlijke samenleving. Voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en nationale- en internationale solidariteit.

Het was een gave-  en inspirerende manifestatie vandaag  Dat er nog maar velen mogen volgen!

Emile Grivel

U bent hier