h

Bewoners en hun wijk

5 oktober 2015

Bewoners en hun wijk

Onlangs bracht ik folders rond in de Anemoonstraat en omgeving. De folder bevatte informatie over het standpunt van de SP over mogelijke bouwplannen aan het Helmkruid en de plannen om de bouwspeeltuin een plek bij de Anemoonstraat te geven. Bij een aantal mensen die thuis waren belde ik ook aan. Bij vrijwel alle bewoners (niet alleen in de Anemoonstraat) leeft de kwestie.

Er worden op het (mooie) terrein dat voor de bouwspeeltuin bestemd zou zijn, het hele jaar door veel activiteiten door de bewoners georganiseerd. Onder meer speeldagen voor de kinderen, een paar keer BBQ, sportdagen voor ouderen en kinderen. Het betreft een pracht locatie. Bewoners organiseren en financieren alles samen en dat gaat prima zeggen ze. Kortom: mooie initiatieven die verdwijnen als er op het terrein iets anders komt.

Een paar mensen vonden dat de bewoners te weinig werden geïnformeerd en gehoord door de gemeente. Ze hopen op een goede oplossing en steunen het standpunt van de SP. Ik vind dat initiatieven van bewonersgroepen of buurten gewoon gesteund moeten worden en dat niet voorbijgegaan moet worden aan bepaalde wensen.

Harry Kemper

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier