h

Een nacht met de politie

18 mei 2015

Een nacht met de politie

Foto: SP / SP
Op zaterdag 16 mei mocht ik een nachtdienst meedraaien met de politie Nieuwegein van 20.00 tot 04.00 uur. Nadat ik me had gemeld bij de balie, werd ik door agent Wietse Hamming ontvangen en mee naar binnen genomen. Na kennis gemaakt te hebben met de aanwezige agenten, liepen we naar een andere kamer waar Wietse me het een en ander vertelde over het politiewerk en alle administratieve werkzaamheden die de laatste dagen ingevoerd waren.

Administratie Ik kwam al snel tot de conclusie dat het werk van een agent uit veel administratieve werkzaamheden bestaat. Dat is een slechte ontwikkeling; agenten horen op straat te zijn en niet als administratief medewerkers achter een computer.

Ervaring Na een melding dat er een ongeluk was gebeurd op de snelweg A2 zijn Wietse en ik direct richting snelweg gereden ter hoogte van Culemborg. Het was een enorme ervaring om in een politieauto met een flinke snelheid en loeiende sirenes te rijden. Gelukkig was het ongeluk niet ernstig, zodat we snel weer naar Nieuwegein konden terugkeren.

Communicatie In Nieuwegein reden we door de wijken. Door zijn ervaring wist Wietse precies waar jongeren rondhangen en soms overlast veroorzaken; hij rijdt dan ook regelmatig langs deze plekken. Er werden mensen aangesproken, vooral jongeren. Toen ik hem zag communiceren met jongeren, was ik onder de indruk van zijn communicatieve vaardigheden. Het sterkte mij nog meer in mijn visie dat agenten op straat van veel meer waarde zijn dan achter een bureau met stapels papierwerk.

Na wat rondjes in de wijken, de industrieterreinen en bij een brandmelding in Galecop, zijn we naar het bureau teruggekeerd voor een kopje koffie. Hier voegde agent Linda zich bij ons en zijn we met z'n drieen in de auto gestapt om alcoholcontroles uit te voeren.

Hard werken Voor mij was het een bijzondere avond/nacht om mee te maken en om een beter beeld te krijgen van het politiewerk in Nieuwegein. Deze mannen en vrouwen werken zo hard om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt en het is dan ook onbegrijpelijk dat de politie zo hard geraakt wordt door de vele bezuinigingen. Agenten moeten veel te veel papierwerk doen en het uitblijven van investeringen in het verouderde systeem zorgt er ook nog eens voor dat dit er niet gemakkelijker op wordt.

Sterk groepsgevoel Het is maar goed dat de agenten erg veel geduld hebben en dat er een ongelofelijk sterk groepsgevoel heerst. Deze mensen verdienen meer steun en minder bezuinigingen! Hun werk komt tenslotte ten goede van ons allemaal.

Linda en Wietse, hartelijk dank dat jullie de tijd en moeite namen om mij een nacht jullie werk te laten zien; ik wens jullie alle goeds.

CAO De SP blijft zich inzetten tegen bezuinigingen op het politiewerk en steunt jullie huidige CAO-onderhandelingen.

Hasan Inekci Voorzitter
SP bestuur Nieuwegein

Reacties

8lqan9 <a href="http://mhwxrfbmdvme.com/">mhwxrfbmdvme</a>, [url=http://zfvqlrxojtxv.com/]zfvqlrxojtxv[/url], [link=http://ijwlzbbdudto.com/]ijwlzbbdudto[/link], http://pyudcntolrjp.com/

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier