h

In actie tegen graaiende superbobo’s

24 juni 2023

In actie tegen graaiende superbobo’s

Foto: SP

SP Nieuwegein was zaterdag 24 juni j.l. met een grote ploeg aanwezig op City Plaza. Doel was om steun te verwerven voor de actie tegen de exorbitant hoge prijzen die supermarkten nog steeds rekenen voor hun producten.

Terwijl de klanten hun portemonnee aan de kassa zowat helemaal leeg moeten schudden, wrijven de aandeelhouders van de grootgrutters zich vergenoegd in de handen. De winsten rijzen de pan uit, de dividend uitkeringen reiken tot aan het plafond. Dit land is inmiddels een neoliberaal walhalla. Voor een kleine groep welgestelden tenminste.

Foto: EG

De actie kon zaterdag rekenen op ruime bijval. Velen vulden het steunformulier in en spraken hun waardering uit voor deze SP actie. De ongelijkheid in Nederland neemt in rap tempo toe, mede door die belachelijke prijzen in supermarkten, waar vooral graaiende aandeelhouders optimaal van profiteren.

Foto: VM

En hoe wrang en onrechtvaardig is het dan ook nog dat, zoals  onlangs is gebleken, veel aandeelhouders er in geslaagd zijn om hun graaikapitaal op slinkse wijze te onttrekken aan de dividendbelasting…. Het is de verziekende ikke ikke ikke mentaliteit van neoliberaal, bitterballen etend, Nederland.

Meer info over de SP actie is hier terug te vinden.

Foto: SP

EG

U bent hier