h

SPrinsjesdag protest!

17 september 2022

SPrinsjesdag protest!

Foto: EG

SP Nieuwegein was zaterdag 17 september j.l., samen met 3000 anderen, aanwezig op het grote Prinsjesdagprotest in Den Haag. Een protest, dat zich uiteraard richtte tegen de sloopploeg van Rutte zoveel.

Foto: EG

Het kabinet van VVD, CDA, D66 en CU, dat in deze tijden van de ene door hen zelf veroorzaakte crisis naar de andere strompelt en er niet in slaagt de vele honderdduizenden mensen die door alle narigheid worden getroffen, ook maar een begin van perspectief te bieden.

Foto: EG

Er waren sprekers namens de FNV, financieel gedupeerden, studentenvakbonden, ouderenorganisaties, toeslagenschandaalslachtoffers  plus een vlammend betoog van Ewald Engelen, die sprak over een al 40 jaar durende klassestrijd.

Foto: EG

Terwijl bij grote bedrijven, zoals supermarkten en energiereuzen, de winsten draconische proporties aannemen en aandeelhouders handenwrijvend riante dividenduitkeringen tegemoet kunnen zien, merken de meeste mensen nu al veel financiële narigheid. En moeten ze vrezen voor een  dramatische armoedeval.

Foto: EG

Maar al die ellende kan worden voorkomen en gerepareerd. De SP heeft een kant en klaar strijdplan om deze problemen nú en direct keihard aan te pakken.
De neoliberale regeringskliek lijkt dat echter helemaal niet van plan. Die zit er namelijk niet voor iedereen, maar voor een zeer beperkt - en welvarend deel van onze samenleving.

Foto: EG

Dus blijft strijd nodig. Knokken voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Die strijd moet doorgaan….en ja, dat is een klassestrijd!

EG

U bent hier