h

SP STELT VRAGEN OVER WANTOESTANDEN T-ZORG

22 maart 2022

SP STELT VRAGEN OVER WANTOESTANDEN T-ZORG

Foto: SP

Naar aanleiding van ernstige klachten over T-Zorg heeft de SP fractie het college een art. 42 brandbrief gestuurd, waarin zij haar zorgen uitspreekt over de situatie bij deze grote thuiszorgorganisatie.

De SP had eerder al aangegeven dat ze naar aanleiding van klachten T-Zorg zou gaan onderzoeken.
De meldingen komen er in het kort op neer, dat T-Zorg hopeloos tekort schiet op het gebied van personeelszaken en cliëntenzorg. De indruk bestaat dat het financiele gewin bij T-Zorg leidend lijkt. Zonodig dus ten koste van personeel en cliënten.

De gemeente Nieuwegein heeft T-Zorg gecontracteerd om adequate, goede zorg te verlenen aan Nieuwegeinse cliënten, met prima gekwalificeerd en gemotiveerd personeel, dat werkt onder fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Aan dit alles lijkt het echter behoorlijk te ontbreken.

Het college wordt daarom o.a. verzocht maatregelen tot verbetering van de situatie bij T-Zorg te nemen en aanbestedingsvoorwaarden aan te scherpen.

Lees hier de brief aan het college.

EG

Reactie toevoegen

U bent hier