h

Demonstreren moet!

12 februari 2022

Demonstreren moet!

Foto: SP

Demonstreren moet, zeker nu! Want wat de zoveelste variant van een Rutte kabinet Nederland voorschotelt schreeuwt gewoon om verzet. En naar ‘goed’ neoliberaal gebruik worden ook nu weer de groepen die het al moeilijk hebben, het snelst gepakt: de mensen die moeten rondkomen van een schamele AOW, al dan niet aangevuld met een karig pensioentje.

Foto: EG

Daarom was zaterdag 12 februari in Utrecht de AOW/Pensioen demonstratie. Georganiseerd door de SP, 50plus en een aantal ouderen organisaties. Om op te komen tegen de snode AOW plannen van de zoveelste Rutte sloopploeg.

Foto: EG

Duizenden waren er op afgekomen. Niet alleen veel senioren, maar ook jongeren. Want deze strijd gaat ook om hun toekomstige situatie. Er waren scherpe toespraken van Lillian Marijnissen en Martin van Rooijen, een speech namens een afvaardiging van de échte linkse PVDA, die uit België dus, en bijdragen  van vertegenwoordigers van de ouderen organisaties. Allemaal met dezelfde boodschap: het financieel steeds maar weer pakken van ouderen moet worden bestreden. De ontkoppeling van de AOW mag dus niet doorgaan en de pensioenen kunnen – en moeten na tig jaren stilstand met terugwerkende kracht geindexeerd worden!

Foto: EG

In hoeverre de boodschap in Den Haag is aangekomen blijft altijd de vraag. Zij, die daar aan de neoliberale touwtjes sjorren, tonen zich op de momenten dat het ze zo uitkomt, oost-indisch doof en volstrekt stekeblind voor de narigheid waarmee ze grote groepen mensen opzadelen. Miljarden worden er naar hartelust rondgestrooid naar alles en iedereen die handig is in het betere graai- en snaaiwerk. Ten koste van hen die alle hulp en steun juist zo hard nodig hebben.

Foto: EG

Daarom: demonstreren moet, juist nu! Voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit!

EG

Reactie toevoegen

U bent hier