h

SP congres in Nieuwegein

14 december 2019

SP congres in Nieuwegein

Foto: SP

De SP congresseerde zaterdag 14 december 2019 in het NBC in ons Nieuwegein, waar zo’n 1000 strijdvaardige SPleden uit het hele land bij elkaar kwamen.

Foto: SP

Op die bijeenkomst werd o.a. de samenstelling van het nieuwe bestuur inclusief de keuze van de nieuwe voorzitter bekend gemaakt, waarover de afgelopen weken alle SP leden hun stem konden uitbrengen.

Foto: SP

Voor het voorzitterschap waren twee kandidaten: Jannie Visscher uit Eindhoven, voorgedragen vanuit het nog oude zittende SP bestuur en Patrick van Lunteren uit Breda.
Van Lunteren had de warme steun van de afdeling Nieuwegein en diverse andere afdelingen. Maar dat bleek niet genoeg.
Jannie Visscher werd verkozen en zij is daarmee de opvolger van Ron Meijer.

Foto: SP

Aan het eind van de dag volgde nog het slotbetoog van Lilian Marijnissen, die onder meer aangaf dat de strijd tegen het asociale kapitalisme/neoliberalisme met volle kracht doorgaat. Dat de SP opkomt voor álle mensen die slachtoffer zijn van het jarenlange beleid van Rutte c.s. waarbij alles is vermarkt. Dat de SP knokt voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voor iedereen, ongeacht geloof, ras, huidskleur, afkomst en seksuele geaardheid.

Foto: SP

De afsluiting was voor de onvolprezen Bob Fosko die al jarenlang de SPstrijd ook een muzikaal gezicht geeft – en waarvoor hij terecht eerder die middag in het zonnetje was gezet met de toekenning van de hoogste SP prijs: de Gouden Tomaat.

Foto: SP

Een Mens is Meer: “blijf niet mokkend aan de kant, stel een daad en toon je moed – laat je woede hand in hand gaan met het goede dat doet”

Foto: SP

Vanzelfsprekend was ook vanuit Nieuwegein bij dit “thuis”congres een flinke delegatie aanwezig.

De meeste foto’s zijn gemaakt door Harry Kemper.

Voorwaarts, de beuk erin!

U bent hier