h

SP stelt vragen over dreigende sluiting van Rijtuigenhuis

5 september 2019

SP stelt vragen over dreigende sluiting van Rijtuigenhuis

Foto: SP

Deze week stelt de SP schriftelijke vragen over de dreigende sluiting van het Rijtuigenhuis in Batau Zuid. Dit project dat al een aantal jaren draait biedt kansen aan mensen in de buurt om zichzelf te ontwikkelen. In de afgelopen periode waren er goede resultaten te zien op het gebied van eenzaamheidsbestrijding, verbetering van de zelfredzaamheid, gezondheidsbevordering, werkgelegenheid,  enzovoorts. Vanaf 1 januari 2020 zal het huis waarschijnlijk sluiten of de bewoners zouden zelf de kosten van het pand moeten opbrengen. Aangezien dat zo'n 15.000 euro kost per jaar, is dat voor de bewoners een brug te ver.

Raadslid Stekelenburg over de sluiting: 'Het is geen goed signaal dat tegen mensen die aan het omhoogkrabbelen zijn, te zeggen: we stoppen er nu mee. Zoek het zelf maar weet uit. Dan gooi je al die verbeteringen weer weg. De moed zakt deze mensen mogelijk snel weer in de schoenen'. Het college van B&W heeft 30 dagen om de vragen te beantwoorden. Lees hieronder de vragen die SP stelt. 

Reactie toevoegen

U bent hier