h

SP NIEUWEGEIN ROEPT OP BEZWAAR TE MAKEN TEGEN ANNEXATIE GROENSTROOK

18 september 2019

SP NIEUWEGEIN ROEPT OP BEZWAAR TE MAKEN TEGEN ANNEXATIE GROENSTROOK

Foto: SP

In de voortdurende strijd om behoud van de groenstrook op de Morsebaan roept de SP in Nieuwegein op om zoveel mogelijk bezwaren in te dienen tegen de vergunning voor ingebruikname van de grond. Deze vergunning is openbaar gemaakt met de mogelijkheid om zienswijzen bekend te maken. De SP zelf bijt het spits af door het eerste bezwaar in te dienen.

SP Raadslid Frank van den Heuvel licht toe: ‘Het college van B&W volhardt in haar besluit om de ecologische verbinding op Plettenburg te verkopen aan Scholman en heeft de vergunning daartoe op 6 september ter inzage gelegd. Na uitgebreid onderzoek komt de SP tot de conclusie dat er feitelijk niets gedaan is met de eerder geconstateerde tekortkomingen aan de grondverkoop. Het college van B&W overtreedt de wet door de bestemming van de groenstrook te wijzigen’.

Omdat de gemeenteraad zichzelf in dit proces buiten spel gezet heeft, resteert nu een juridische procedure. Deze procedure begint met het indienen van zienswijzen op de vergunning. Om het protest kracht bij te zetten publiceert de SP haar zienswijzen en roept inwoners op om deze zienswijzen ook in te dienen. Van den Heuvel: ’Hoe meer mensen zich bij dit initiatief aansluiten, hoe lastiger het voor het college wordt om de argumenten te negeren’.

Het bezwaarschrift is hieronder te downloaden. Het kan door iedereen zelf ondertekend worden, en uiterlijk voor de sluitingsdatum van 17 oktober naar de gemeente gestuurd worden.

Reactie toevoegen

U bent hier