h

SP NIEUWEGEIN VRAAGT AANDACHT VOOR WOONOVERLAST MET RAPPORT OVER KAMERVERHUUR EN SPLITSING

5 februari 2019

SP NIEUWEGEIN VRAAGT AANDACHT VOOR WOONOVERLAST MET RAPPORT OVER KAMERVERHUUR EN SPLITSING

Foto: SP

Wethouder Hans Adriani neemt het rapport in ontvangst van Frans Mulder.

Deze week overhandigde de SP in Nieuwegein het rapport ’In de aap gelogeerd’ aan wethouder 'wonen' Hans Adriani. Het rapport geeft een beeld van falend toezicht op kamerverhuur en splitsing. De gemeente Nieuwegein geeft openlijk toe niet te handhaven, en de controle op brandveiligheid schiet tekort. Met het rapport in de hand vraagt SP aan het college om orde op zaken te stellen.

Het rapport is opgesteld door SP-lid Frans Mulder, woonachtig in de wijk Wijkersloot. Hij ging op onderzoek uit na ervaringen met overlast in zijn eigen straat. De overlast bestond uit parkeerdruk, geluidsoverlast en gebrek aan sociale controle. Het onderzoek breidde zich steeds meer uit waarna bleek dat de gemeente nauwelijks toezicht houdt. Mulder: ‘De gemeente geeft openlijk toe dat ze bewust niet handhaven. Hiermee is een gedoogbeleid ontstaan’.

Raadslid Frank van den Heuvel bood het rapport samen met Mulder aan. ‘Ik weet dat er grote behoefte is aan woonruimte, maar dat probleem lossen we niet op door de  woonwijken over te belasten’, aldus van den Heuvel.

Later deze maand zal de SP een motie indienen om het college aan te sporen werk te maken van de misstanden. Het volledige rapport is hieronder op te vragen door op de link te klikken.

Reactie toevoegen

U bent hier