h

Motie tegen werken onder minimum aangenomen

27 april 2018

Motie tegen werken onder minimum aangenomen

Als het aan de Tweede Kamer ligt komt er straks een wet waarbij mensen met een beperking onder het minimum loon gaan verdienen. Als de loondispensatie wordt ingevoerd gaan mensen met een arbeidsbeperking die vanuit de bijstand aan het werk gaan minder pensioen en WW-rechten opbouwen dan mensen met een arbeidsbeperking die nu nog via een loonkostensubsidie aan het werk zijn. Gisteravond werd een SP motie aangenomen waarmee het college wordt opgeroepen om een brandbrief te sturen aan Den Haag.

De SP vindt dat iedereen, dus ook alle Nieuwegeiners met een beperking, wél het recht heeft om minimaal het minimumloon te verdienen. Het minimumloon is niet voor niets het minimum. En dat moet voor iedereen gelden.

Raadslid Annie van den Heuvel: 'Iedereen, ook mensen met een beperking, verdient niet minder dan het minimumloon. Dit asociale plan moet van tafel'!

De SP is blij dat tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdagavond 26 april bijna de voltallige raad - met uitzondering van de VVD - is meegegaan met de motie van de SP. Het college zal namens de raad een brandbrief naar de Tweede Kamer sturen.

Reactie toevoegen

U bent hier