h

Staatssecretaris van Ark reageert op brief Stekelenburg

1 maart 2018

Staatssecretaris van Ark reageert op brief Stekelenburg

Deze week kwam er dan eindelijk een antwoord op de brief die wethouder Stekelenburg stuurde aan staatssecretaris van Ark van Sociale Zaken. In november stuurde Stekelenburg een brief met een aantal signalen over de participatiewet. Dit om mevrouw van Ark te helpen met haar inwerkprogramma. Op een aantal punten toont de secretaris begrip, op een aantal andere punten is het antwoord helaas wat tandelozer.

Een van de belangrijkste punten uit de brief van Stekelenburg ging over het strenge regime van de P-wet ten aanzien van de bijstandsclienten. Hier komt van Ark hem weinig tegemoet in de beantwoording. Stekelenburg:'Mevrouw van Ark legt uit hoe het beleid werkt, dat wist ik natuurlijk al, daar ging mijn brief juist over. In mijn ogen neemt ze te weinig afstand van de uitwassen van de participatiewet. Mensen worden onder druk gezet terwijl ze geen kant op kunnen. Dat vind ik jammer. Wat ik wel hoopvol vind is haar reactie op de loondispensatie voor arbeidsbeperkten. We moeten nog zien hoe dit uitpakt, maar ze lijkt de boodschap te begrijpen. Ook delen we de zorg over de toenemende armoede en de run op schuldhulpverlening. Ik hoop dat we van dit kabinet extra middelen gaan krijgen om die zaak op te lossen. Ik ga de rest van de brief nog even op me laten inwerken'.

Hieronder zijn de reactie van van Ark en de oorspronkelijke brief van Stekelenburg te downloaden. De reactie is hier en daar taaie kost. Maar er wordt ingegaan op alle kwesties.

Reactie toevoegen

U bent hier