h

Nieuwegeiners geven massaal voor vluchtelingen

1 november 2015

Nieuwegeiners geven massaal voor vluchtelingen

Foto: SP Nieuwegein / SP Nieuwegein
Afgelopen zaterdag was er een inzameling voor spullen voor de statushouders die binnenkort naar Nieuwegein komen. Tussen 10.00 en 12.00 uur konden mensen bij het voormalig zorgcentrum Zuilenstein terecht met serviesgoed, handdoeken, beddengoed, fietsen, bestek enzovoort.

De SP ging zelf ook langs om spullen te brengen maar wat een enorme hoeveelheid stond er al toen wij kwamen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep.

Voor Vluchtelingenwerk was het afwachten of het op deze manier zou lukken. Iedereen was druk bezig met alles een plek te geven. Pannen, fietsen, droogrekjes, alles waarom gevraagd werd is massaal aangeleverd.

Er zijn veel spullen nodig, ook als de vluchtelingen weer vanuit Zuilenstein naar een huis verhuizen. Vluchtelingenwerk is erg blij dat deze inzameling zo goed is geslaagd. Dit is een goed begin voor het welkom heten van de vluchtelingen in huize Zuilenstein. 

Nieuwegein heeft zijn warme hart getoond. Het lijkt erop dat het COA veel gezinnen met kinderen heeft aangewezen om naar Nieuwegein te komen. Het zou ons niet verbazen als er binnenkort weer een oproep komt voor een inzameling voor kinderspullen. We houden de berichten in de gaten.

Annie vd. Heuvel
(fractievoorzitter SP Nieuwegein)

Reactie toevoegen

U bent hier