h

Renske Leyten over zorgstelsel

9 januari 2015

Renske Leyten over zorgstelsel

"Dag in dag uit horen we van de regering dat de 'zorg te duur' is. We kunnen vaststellen dat niet de zorg, maar dit zorgstelsel vooral erg duur en verspillend is. Daarbij is de macht van de zorgverzekeraars veel te groot.

Om een einde te maken aan dit dure en verspillende stelsel heb ik voorgesteld om de basisverzekering weer publiek te organiseren. Dan kan de kwaliteit van de zorg omhoog, de premies omlaag en wordt er geen winst meer gemaakt op zorgverzekeringen. Bent u benieuwd naar dit alternatief? Het hele plan vindt u hier .

In Den Haag hebben ze (nog) geen oren naar dit voorstel, dus we zullen flink van ons moeten laten horen. Wilt u daaraan bijdragen? Bespreek dit plan dan met familie en vrienden. Deel het vooral op de sociale media. Wij zijn er van overtuigd dat het anders moet en kán. Laten we samen in 2015 de strijd aangaan voor goede en betaalbare zorg. Zorg waarin niet de verzekeraar, maar ú het voor het zeggen heeft."

 

Reacties

Beste Renske, wat je zegt over het zorgstelsel. Wanneer gaan we aan de slag zou ik zeggen. Ik heb veel zorg nodig en dat kost geld maar alles wat ik er bij moet doen met al die instellingen dat kost 3x zoveel.

Sinds 1 november ben ik bezig mijn pgb veilig te stellen en sinds die dag krijg ik voornamelijk leugens te horen. dat kost tijd en geld. Ik bel dagelijks een instelling en dagelijks krijg ik iets anders te horen. En nu op 11 februari kunnen mijn hulpen de huur niet betalen omdat er niets betaald wordt. Ik heb fantastische zorgverleners maar eens houdt het zonder salaris op. De moed zinkt je in de schoenen, ik slaapt slecht en straks heb ik meer zorg nodig. Ik zeg maar zo: tel uit je winst. Renske, ik ben nu 63 jaar en stem al sinds mijn 23e SP. Wanneer mag jij nu aan de slag? Groet en sterkte daar in Den Haag.

Reactie toevoegen

U bent hier